Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Payne (netuším, jak se Vaše jméno skloňuje, osobně si myslím, že je nesklonné),

užíváte v článku spojení "které mají být nevypověditelné", což lze chápat tak, že sám přesně nevíte, zda budou či nebudou vypověditelné, ale při tom hned v následující větě již s tímto pracujete jako s faktem.

Zeptám se tedy, četl jste ony smlouvy, které za vládu podepsal premiér (očekávám, že teď je ještě bude muset vláda schválit, aby vůbec byla naplněna dikce zákona, že církve uzavřou s vládou smlouvy)?

V čem je podpis pod smlouvou s církvemi zásahem do podstatných náležitostí demokratického právního státu?

Tyto dvě části Vašeho článku svědčí pro jistou nedostatečnost ve vnímání právního systému České republiky a jeho znásilňování Vámi pro vytvoření tohoto článku na blogu (nebudu spekulovat, že možná hledáte uplatnění po té, co s koncem funkčního období prezidenta Klause přijdete o svůj hradní kontakt a kontrakt).

Současně mi dovolte ještě jednu otázku: Píšete, že měl být nalezen konsensus s opozicí. Jenže pokud opozice ústy svých představitel aposlanců vyrovnání s církvemi odmítá úplně (KSČM) či částečně (ČSSD), jak chcete ten konsensus najít? ČSSD v podstatě odmítá téměř všechny zákony, krom některých populistických opatření, jakými jsou snahy o omezení poslanecké imunity, snahy o změnu, aby poslanec pravomocně odsouzený k nepodmíněnému trestu odnětí svobody přišel o mandát a podobné návrhy, ale ostatní programově odmítá a deklarovala tento postup "nulové tolerance" již při formování vlády. ČSSD sice deklaruje, že změny chce a že jsou nutné, ale v podstatě rozséváním nesnášenlivosti, nenávisti a rozdmýcháváním vášní a též i svou demagogií se pouze snaží, aby tato vláda zvolená za jiný volební program pracovala podle volebního programu ČSSD. Jako člověk léta se pohybující ve vrcholné politice si asi nejspíše uvědomujete absurdnost tohoto požadavku ČSSD na současnou vládu. Děkuji za případné Vaše odpovědi, pane Payne, na uvedené otázky.

2 1
možnosti

" Rychlost podepsání smluv vládu usvědčuje, že si uvědomuje, jak je tato konstrukce sporná...kdy v minulosti se čekalo na ůčinnost zákona /jakéhokoliv/,za vlád ods,čssd,

protože opozice,či kdokoli jiný podál stížnost....Pokud bude podána další stížnost,

/třeba k US/,opět se bude čekat na rozhodnutí...co to je zaargument...

1 1
možnosti

„Rychlost podepsání smluv vládu usvědčuje, že si uvědomuje, jak“ ostudně dlouho to trvalo – přes 20 let.

4 3
možnosti
Foto

Já jsem taky zvědavý co ÚS vymyslí, která loby vyhraje. Vždy šlo o moc a prachy, o právo a ústavu až v druhém plánu.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS