Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Presidenta jsme volili proto, aby něco dělal.

President dostal víc hlasů než kterákoli parlamentní strana. A dostal je nedávno, zatímco strany už dávno. Chtějí-li strany presidenta přebít, musí nechat rozpustit parlament a vypsat nové volby, aby se ukázalo, kdo má aktuálně nejvyšší podporu občanů.

0 1
možnosti
Foto

President má reprezentovat. 

Pokud by ve volbách figurovaly pouze dvě strany,jako kandidáti na prezidenta, nejspíš by hlasů měly podobně jako 2 presidenští kandidáti.

Je jedno kdo a kdy hlasy dostal, máme tady nějaká pravidla 

Parlament tady není na přebíjení prezidenta, ale k zákonnému řízení země.

Aktuálně má asi více hlasů parlament(součet hlasů všech parlamentních stran), takže dle vaší logiky má i větší podporu občanů!

1 1
možnosti
Foto

O14t54a69k45a31r 42S28e39k21l

24. 7. 2013 20:19

Chytrý článek, leč zbytečně pesimistický. Tedy - z hlediska autora i mne , čtenáře. Oba jsme myslím výrazně pravicového smýšlení. Nevím jak p.Payne , ale mně hrozně vadí neustále drolení pravice do různých frakcí, stran a straniček. Každá z nich je ovšem ta pravá ořechová , autenticky pravicová a superčistá. Má ale jedinou chybu - má do tisíce členů a do dvou příznivců.

Měli jsme 118- kovou většinu , tedy včetně nečitelné strany VV složené s fantastů a fízlů.Mohli jsme udělat díru do světa.

Nu což, sedm let tučných, sedm hubených.Jen aby to nebylo horší.

1 2
možnosti

"Mohli jsme udělat díru do světa."

A zamyslel jste se někdy nad tím, jestli pro onu díru do světa měla ta 118tková většina dostatek idejí a chytrých nápadů? A nejen ona konkrétní většina, ale česká pravice obecně? Kde máte mladé akademiky, kteří umějí něco víc, než jsou ohrané variace na jedinou myšlenku: "trh řeší vše" a nic nad to?

0 0
možnosti

Z ČSSD je mi smutno. Tváří se jako strana jednotná, ale rozdělení na 2 tábory je očividné. Touha po moci je až zarážející, pro mě jako voliče odpuzující. Rv

1 1
možnosti

A Vy lezete  k presidentovi proč? Potřebujete asi peníze nebo co.? Proč říkáte o bývalé koalici,že je ufňukaná,podívejte se raději na ČSSD, ta se může jen přetrhnout jen aby mohla sestavovat vládu a to před časem Sobotka tvrdil, že chce raději předčasné volby a ne překlenovací vládu. Ono to spíše vypadá, že ČSSD je ufňukaná

1 2
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz