Diskuse

Kosovo 2007

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Od r.2007 uplynulo už sedm let. Mezitím mohly být stanoveny jasná pravidla v mezinárodním právu pro vznik, respektive slučování nových státních útvarů, která by se stala součástí Charty OSN.

0 0
možnosti

Píšete to hezky vědecky a zeširoka. Každá analýza musí vycházet z relevantních dat; a která data jsou zohledněna je na autorovi. Což takhle přibrat jako nepřehlédnutelná data názory tisíců kosovských Albánců, kteří dnes a denně museli snášet srbskou aroganci vylepšenou o znásilnění,vraždy, vypálené domy, ve kterých žili po staletí atd. Na tu první židli v Srbsku může vždy usednou nějaký Miloševič. Vím, je to těžké rozhodování, zvláště když vypustíme džina z lahve v podobě tvrdými pravidly neřízeného práva menšin na osamostatnění. Skutečně si asi málo kdo umí představit, jak by to mohlo ovlivnit vývoj v Evropě, zvláště prosperitu v EU.

0 0
možnosti
Foto

To je ta trpělivost, nezbytná pro politiku. Na Kypru také hledáme řešení desítky let. Když nám záleželo na řešení, tak měla EU do Kosova vyslat pozemní jednotky, které by dohlížely na pořádek. Problém je, že se tam nikomu nechtělo. Kdosi to přirovnal k tomu, že se dva lidé perou a někdo přes ulici na ně začne křičet, ať toho nechají a hází po nich kameny. Po tzv. humanitární intervenci mohlo následovat několik desítek let jednání. Výsledky by byla pomalejší, ale mnohem lepší.

1 0
možnosti
Foto

Analýza byla napsána pro tehdejšího presidenta republiky.

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz