Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Willy Wimmerse léta osobně znám těší mně, že uvažujeme podobně. 

Anexí rozumím jednostranný akt připojení nějakého území. Legitimní postup je diplomatické jednání završené bilaterální smlouvou. My jsme v devadesátých letech také odstoupili část území Polsku, které si na něj dělalo historický nárok. Se Slovenskem jsme si část území vyměnili, protože jedna vesnice chtěla patřit ke Slovensku. V obou případech se to vyřešilo jednáním a smlouvou.  O tom, že Krym patří k Rusku není pochyb, nepřijatelné je, jak to Rusové provedli.

0 0
možnosti

Zajímavá úvaha (karmu dostala za snahu o hlubší pohled), ale nemyslím, že by v minulosti existovalo období, kdy by byla respektována svrchovanost, respektive byla respektována akorát u těch, kdo si její respektování dokázali vymoci silou. Období relativního míru druhé poloviny 20. století bylo dáno několika faktory - strachem z opakování hrůz 1. a 2. světové, strachem z "globální sebevraždy" v podobě atomové války a něčím, co bych nazval "Pax Americana."

Krym bych neviděl černobíle jako "ruskou anexi," viz moje blogy, Krym k Rusku objektivně chtěl a Rusko mělo zároveň na Krymu životně důležitý přístav, přičemž Kyjevská vláda je nestabilní a není jisté, jak by se ve vztahu k Rusku zachovala (zda by dodržela své závazky).

Jako nejlepší prevenci proti válce bych viděl celosvětový volný trh, protože svého životně důležitého obchodního partnera nikdo nenapadne a zároveň platí, že každá válka je extrémně drahá a většina toho, co by se dalo bojem získat, je na prodej, takže je levnější si to koupit (nebo pronajmout, např. přístav, ale musí existovat jistota, že bude smlouva dodržena na obou stranách).

0 0
možnosti

Doporučuji Vám rozhovor s panem Willim Wimmerem na dnešních Britských listech s názvem "Nebudeš mít bohů přede mnou."

0 0
možnosti
Foto

Základem nového uspořádání světa musí být přijetí nedělitelného sebevlastnictví  a přijetí principu neiniciace násilí.

0 0
možnosti

..ale,iniciovat násilí lze i bázlivým pohledem . Tak nějak to dělali první křesťané ,aby přiměli Římany poslat je na do společnosti Boha. To je téma na dlouhý večer...

0 0
možnosti

Vnímáte svrchovanost jako veličinu dynamickou nebo statickou ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz