Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za fundovaný článek R^

Ono je to pořád stejné - pravda a láska musí zvítězit i za cenu lhaní a vraždění... Je dobře, že je tu strana, kterou se nemusím stydět volit.

10 0
možnosti

No svobodní, i jsem u nich byl. Když se ale dneska zamyslím tak oni mluví o nějakém jednoduchém státě,  který ale nikdy nikdo neviděl ani nikdo nemá představu jak by to mělo vypadat. Kde tohle ve světě mají ?

Komické že poměrně jednoduchý stát jsme tady měli za Husáka, vezměne třeba to čemu se dneska říká sociální a zdravotní "pojištění",  komediální hra na "pojištění" jak si pojišťovny prý konkurují atd. jaká je tohle neuvěřitelná byrokracie, tisíce zbytečných zaměstnanců, otravování všech dokola, kontroly, hlášení, buzerace. Za bolševiků zaměstnavatel odvedl důchodovou daň ve výši 50% z objemu mezd což je stejná výše jako SP + ZP dohromady a byl celý ten dnešní cirkus hotov, nikdo ani nevěděl že něco takového je. A tuhle podvodnou hrůzu s "pojištěním", které je ve skutečnosti daní  zavedl VK který také dokola žvanil o jednoduchém státě. 8-o

V bolševickém jednoduchém státě nebyl ani ten hrůzný ansábl ze sociálníma dávkami, tedy vykazování příjmů, podávání žádostí, čekání ve fronách atd..

Za bolševika dostal každý rodič do výplaty dětské přídavky a další podpora rodin se řešila zase bez byrokracie např. zápornou daní z obratu.

Za bolševika se člověk mohl spolehnout že jednoduché zákony,  které platí letos budou platit i za 10 let.

Takže k tomuhle se pan Mach chce vrátit nebo k čemu vlastně ??

0 1
možnosti

P98e85t93r 98H73á66l67a

1. 6. 2014 18:21

Proč lidi prostě odmítají pochopit, že Svobodní chtějí stát, který se nebude lidem montovat do života?

Co je na tom tak těžkého pochopit?

Samozřejmě že Svobodní nechtějí návrat ke komunistickému zřízení.

Vy jste patrně člověk, který si prostě vůbec nedovede představit, že by stát mohl taky nechat lidi, ať se o sebe postarají sami, z těch peněz, které jim nevezme na daních.

8 0
možnosti
Foto

Svobodní skutečně podporují politickou politiku. Nepolitickou jednoznačně odmítají.

Na druhé straně však rozvíjejí prosazují neekonomickou ekonomiku. :-/

1 12
možnosti
Foto

V tom se zásadně mýlíte.  Stát by neměl do ekonomických vazeb nijak zasahovat a Svobodní tento trend mají v úmyslu postupně prosazovat.

17 0
možnosti
Foto

Prolomením hranice 5% očekávám daleko větší počet podobných "kritických" textů jako zmíněný článek na ihned.cz. Ale ... není to koneckonců dobře? Vždy je lepší mít s kým polemizovat než když je ticho po pěšině :-)

17 0
možnosti
Foto

I44v95o 25C90i53l89i25c59h

1. 6. 2014 12:11

Pravdoláskaři jsou nejspíš přesvědčeni (alespoň na mne tak působí), že jsou ostatním nadřazeni, že pouze ta jejich pravda je ta jediná správná a tudíž ji ostatním musí vnutit třeba i násilím. V tom jsou hodně podobní komunistům nebo nacistům.

17 4
možnosti

;-D A ešte tak uviesť nejaké konkrétne prípady.

3 0
možnosti
Foto

Myslím si, že jediné skutečné kritiky, kteří to s vámi myslí dobře najdete na Mises.cz :-)

U ostatních je to jen válka o moc, která světí jakýkoliv prostředek, jakoukoliv metodu.

7 0
možnosti

Bohuzel jsou zase taci, kteri dali na "politickou politiku" Klause. Hlavne ten priklon k Rusku je pekna hanba.

0 6
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz