Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Místo na mne se vrhli na Vás, pane Payne. A oponentům, kecy o tom, že kdo nic špatného nedělá tomu to nemusí vadit jsou, s prominutím, blbost. Jednou něco spácháte, aniž byste o tom vůbec věděli, jelikož zákonná džungle je naprosto nepřehledná. Policajti se na vás vrhnou, jelikož jste slušný občan a nehrozí jim od vás žádné nebezpečí. Kriminálníkům se vyhnou širokým obloukem.

1 0
možnosti
SB

Máte divnou logiku: Podle Vás proti nebezpečí, že se na Vás policisté vrhnou, máme bojovat tím, že nepřipustíme kamery?

Když se na Vás policajti budou chtít vrhnout, tak jim v tom absence kamerového systému nezabrání. SPíše jim v tom naopak pomůže. Právě bez kamer si mohou vymyslet cokoli. A kamerami je to pro jejich lži už složitější.

1 0
možnosti
RM

Určitě je jednodušší a účinnější potrestat řidiče za překročení rychlosti o 5km/h na sedmdesátce nebo chybějící tužku v lékárničce než chytání a trestání zlodějů, vykradačů a podvodníků. Ty je lepší uplatit sociálními dávkami, aby měli na fet a lepší pracovní nástroje k vykrádání těch, co odvádějí. Hlavně zloděje nedráždit. Velcí zloději s těmi malými soucití. Nakonec je známo, že ministr Chovanec se pokusil získat vysokoškoloský titul podvodem, takže je člověkem v ministerské pozici na svém místě.

S tou DNA to není Orwell ale bratři Wachowští.

1 0
možnosti
Foto

OK - psal jsem to jako symboliku velkého bratra.

0 0
možnosti
PV

vy proste neprorazite, dokud se budete zabyvat marginaliemi.

0 0
možnosti
SB

Hysterie kolem takových věcí, jako jsou kamery, je jen ukázkoumasové povrchnosti davu.

Když mě režim bude chtít zlikvidovat, tak k tomu nějaké kamery potřebovat nebude. Hitler a Stalin rozjeli své diktátorské metody i bez kamer, bez evidence otisků prstů, bez evidence DNA.

A když mě režim nebude chtít zlikvodovat, tak mi nějaké kamery nemusí vadit. Na ulici se tak jako tak mám chovat slušně. Neměl bych se například obnažovat před ženami nebo znečišťovat veřejné prostranství svými tělesnými potřebami, ať už u toho kamery jsou, či nejsou.

Ono to prostě nejde, mít maximální míru soukromí a svobody na straně jedné, ale též maximální míru bezpečnosti na straně druhé. Něco z toho musíme obětovat.

Avšak pro takové neschopné lidi, jako je pan Payne, je tohle populistické téma lákadlem na hlasy povrchních voličů.

0 0
možnosti
JB

Ááááá ODS se probouzí,budou zřejmě volby,ne?;-D;-D;-D;-)

0 0
možnosti
SB

Přečtěte si, co o sobě píše pan Payne:

O autorovi:

politik, místopředseda Strany svobodných občanů, kdysi jaderný fyzik, programátor, pečovatel, topič, poslanec, poradce presidenta republiky,...

0 0
možnosti

A já chci kamerové systémy, raději než policajta na každém rohu, jak se dříve nesmyslně požadovalo. Protože tolik policajtů není a když nechám auto před domem, tak raději ať se na něj dívá kamera, i když to také není jistota, že mi ho nevykradou. Bohužel pokud si na svůj dům umístím kameru, která bude hlídat veřejný chodník před mým domem, nemohu záznam použít jako důkaz proti zloději, neb porušuji nevím už jaký zákon.

Ve veřejnosti převažuje názor, že od pořádku je tu policie a lidi jsou od toho, aby jim nadávali a když někdo vidí, že například nějaký ožrala rozbíjí zastávku, bude nadávat, kde se fláká policie ale zavolat ji považuje za bonzování a udávání. Sousedům nedávno v půl čtvrté RÁNO zloději kradli rozměrnou zahradní sedací soupravu, podávali si ji přes plot, jiná sousedka to pozorovala z okna a policii nezavolala! Prý si myslela, že se stěhují!?! Její manžel pak svolal schůzku se starostkou a policií a dohodlo se, že policie několikrát za den projede naší čtvrtí, čili na_prd. Hlídat si svůj majetek musíme hlavně sami a policie musí rychle přijet a zasáhnout, na to má pravomoc. Ale myslet si, že může ohlídat všechno je naivní, je tu pro nás a tak s ní spolupracujme.

A kamery v tom pomohou, samozřejmě nesmí koukat do oken a soukromých prostor.

0 0
možnosti
Foto

Kamery samozřejmě nepomohou. Krom několika případů, kdy nafilmují nějakého blbečka v kšiltovce kterou nosí pořád.

Poliši sedí na služebně, koukají na monitory - a nic.

1 0
možnosti
Foto

Automatické odebírání DNA je také pěkný Orwell...

5 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz