Diskuse

Žijeme blbě

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sice dlouhý, ale zajímavý, včetně výborných postřehů R^, jen ta pasáž o islámu mi nesedí - od jejího počátku jsem čekal vcelku logický a na předchozí část navazující závěr v tom, že probouzí ty prehistorické obludy evropských národů... ., a místo toho je závěr cca OSN potřebuje reformu  8-o

0 0
možnosti

Tak islám je prý stabilizujícím náboženstvím pro polovinu světa a prý máme mnoho společného!? Čeho se týká to "mnoho"? Říkat nebo psát, že máme mnoho společného se systémem, který dehonestuje ženy na úroveň doživotních nesvéprávných pubescentek, který označuje svobodu a demokracii za rakovinu, který si klade z cíl "obohatit" svět šaríou, sekáním rukou, kamenováním žen i mužů, zabíjením lidí za odlišnou sexuální orientaci, a který má ambice vytvořit celosvětovou islámskou společnost, ve které budou muslimové hrát prim a všichni ostatní, pod hrozbou smrti, "budou platit džizju jsouce poníženi" (Korán), tak to je pro mě prosím urážka jako BRNO.

0 0
možnosti

Žijem opravdu blbě? Možná ano. Jenže tenhle článek, bohužel přesně odpovídá straně, jejíž je autor členem - Straně svobodných občanů. Zkuste si přečíst jejich stanova: Usnete v polovině.

Přál bych jim ty největší volební úspěchy a podíl na vládě. To ale

takovými dlouhými litaniemi nikdy nedocílí.

Dnes nutno mluvit stručně a krátce. Na tohle nemá nikdo, resp. mají jen málo kteří, čas a chuť.

0 0
možnosti
Foto

Abychomsi mohli udělat představu o povaze islámu, uvedu jednu historickou událost z počátkuislámu. V roce 627 obléhal Abú Sufján z rodu Kurajšovců Medínu, vekteré byl se svými přívrženci opevněn Mohamed. Po neúspěchu obléhání rozhodlMohamed o osudu židovského kmene Banu Kurajza, který odedávna sídlil v Medíněa při jejím obléhání se postavil na stranu Abú Sufjána. Po skončení bitvy bylyna tržišti vyhloubeny jámy a k nim bylo přivedeno téměř tisíc spoutanýchžidovských mužů. Všichni byli sťati a jejich těla svržena do jam. Všechny ženya děti byly prodány do otroctví. Podle mého názoru se ani po 1 400 letechod tohoto strašlivého masakru islám v přístupu ke svým nepřátelům nijaknezměnil.

1 0
možnosti
Foto

S názory pana Payna souhlasím, ovšem s výjimkou části o islámu. Nevím, jaké má pan Payne znalosti o islámu. Já jsem si o něm prostudoval běžně dostupné zdroje a dospěl jsem k názoru, že islám je od samého prvopočátku agresivní nesnášenlivé náboženství nemající téměř nic společného s ostatními monoteistickými náboženstvími, jako jsou křesťanství, budhismus a judaismus. Chtěl jsem uvést jednu historickou událost svědčící o povaze islámu, ale bohužel se do mého dlouhého textu nevejde. Napíšu ji tedy v dalším příspěvku.

Pan Payne se velice mýlí, když tvrdí, že naši nedovzdělaní politici bojují proti islámu. Bohužel neuvedl, které politiky má na mysli, takže si jen mohu domyslet, že to je u nás např. pana Okamura. Ve Francii Marine le Pen a v Německu hnutí Pegida i když Pegidu vlastně nevedou politici. Jenže oni nebojují s islámem. Oni nechtějí islamizaci Evropy a to je podstatný rozdíl. K boji s islámem nakonec ani nemají žádné prostředky. Ty naopak mají vedoucí politici USA, Německa, Francie a Velké Británie. Jejich politika už má své nesporné výsledky - zničené státy jako Libye, Irák, Afghanistán, Sýrie a Jemen, ze kterých proudí statisíce uprchlíků do EU. Politice vlád SRN, Francie a Velké Británie absolutně nerozumím. Na jednu stranu rozvracejí fungující arabské diktátorské režimy, na druhou stranu podporují muslimské přistěhovalectví do svých zemí a tak vlastně s pomocí schengenského prostoru do všech zemí EU. Mnohokrát jsem přemýšlel, proč to paní Merkel, pan Hollande a pan Cameron a jejich předchůdci dělali a dělají. Nechce se mi věřit, že by byli tak hloupí nebo dokonce zločinci. Kdybych byl příznivcem konspiračních teorií, viděl bych to jako ďábelský plán USA nebo Ruska nebo Číny na zničení jejich hlavního ekonomického a politického konkurenta. Ale to se mi zdá jako ještě větší nesmysl než idiocie vrcholných politiků EU. Nakonec se mi jeví jako nejpravděpodobnější varianta, že jsou to zločinci podporující zničení své vlastní civilizace.

5 0
možnosti

Buddhismus není monoteistické náboženství.

0 0
možnosti

J60a37n 39H55e13l21l62e96r

5. 4. 2015 11:08

No tak jste se přidal k těm, kteří si postěžovali, že dřív "to bývalo takové jiní", "v něčem lepší".

Dnes že nejsou samizdaty? A co je tento váš blog? co jsou tisíce dalších blogů a desítky webů? I ten hroznej aeronet, blisty, nebo třeba echo24, všechno to jsou podle vás státní média? To snad ne.

A že jste se v 80. letech cítil bezpečněji? No možná vy. Já tedy ne a krmen státní propagandou jsem je prožil v obavě z globálního konfliktu. Dnes se tolik nebojím.

Že vám vadí EU chápu. na druhou stranu, pořád lepší EU než to co tu předváděly politické strany v 90. letech a vlastně předvádí do teď.

Svoboda je velmi cenná, u nás však sloužila hlavně zájmu vybrané skupinky lidí. To mi jako ideál nepřipadá.

I dnes mají národy právo na sebeurčení, mohou se vyvázat z "područí" ... ale je třeba to dělat politickou cestou a ne vojenskou. Nesouhlasil jsem s vytvořením samostatného Kosova (jakkoli srbské jednání nebylo správné), nesouhlasím s anexí Krymu a snahou o odtržení Doněcka.

Skoti svoji šanci nechtěli využít, aspoň prozatím. A podle mě udělali dobře.

Pane Payne, byl jste součástí vládní moci dlouhou dobu ... co zde po vás pozitivního zbylo?

2 0
možnosti

Západní civilizace stárne, vymírá a rozpadá se. Odvrhli jsme jeden ze základních pilířů, který držel Západ pohromadě - křesťanskou morálku. Boha jsme nahradili penězi, sexem, sobectvím, kariérou, honbou za mamonem za jakoukoliv cenu. Neočekávám, že toto pochybení si západní Evropa včas uvědomí, neboť hledá nápravu tam, kde není. Evropa ožije tehdy, až bude ateismus nahrazen národy, které přinesou víru a pokoru. To už však bude Evropa něčím úplně jiným, než jakou ji známe. Je lhostejné, budu-li uminusován; hledáme záchranný pás, ale ten nám byl dán kulturou našich předků, jenže my chceme být sami bohy a zásady našich pradědů jsme proto zavrhli.

3 1
možnosti

J45a95n 62H85e18l67l24e21r

5. 4. 2015 11:12

Raději vymřít, než se se stát znovu křesťany.

"Křesťanská morálka" má mnoho podob a byla dost odlišná v Anglii, Mexiku, Itálii či Rusku. Stejná křesťanská morálka, nás stála jen za posledních 100 let 2 světové války. Je to málo?

S požehnáním církve šly všechny armády na bojiště té první. Druhou pak zvedlo Německo jménem křesťanské morálky proti židům a bolševikům.

Ale to se vám asi do vašeho vidění světa nehodí.

Je smutné že jedno absurdní vidění světa bude nahrazeno jiným, muslimským. Může vás však těšit, že základ toho náboženství je stejný.

1 3
možnosti

DávámR^, ale s těmi šancemi na nápravu to příliš růžově nevidím.

0 0
možnosti

Dal jsem si dost práce s pochopením vašeho příspěvku, nejste hloupý člověk. Ale i z důkladného přečtení mám hlavní pocit, že máte sám v sobě určitý rozpor a neumíte si vybrat mezi dobrem a zlem. Svět není černobílý, ale v zásadních otázkách, a na ty vy narážíte si člověk musí vybrat - buď doleva nebo doprava buď do nebe nebo do pekla.....přeji vám dobrou volbu:-)

1 0
možnosti

Velmi slušný článek. Na něco bych měl asi trochu odlišný názor, ale nyní to tu nebudu ventilovat. Avšak vyjádřím se k jedné věci. Píšete:

"Vzpomeňme, jak ztráta důvěry v bankovní sektor způsobila globální hospodářskou krizi."

Předpokládám, že máte asi na mysli tu cca z roku 2008. Nevím, možná jste chtěl za tu větu schovat pravé důvody, nicméně tak, jak je to napsáno, tak je to blbost. Skutečnost je jiná a pokusím se ji vysvětlit úplně jednoduše:

Představme si svět, který zbankrotoval. Samozřejmě - normálně to je nesmysl, ale já mám na mysli za určitých situací, které nyní přetrvávají. Pak si představme instituci, která bankrot odkládá, vytváří iluzi o prosperitě - to jest centrální banka. A nakonec si představme situaci, kdy tato instituce ve svém centrálně inženýrském plánování selže (z jistých, řekněme náhlých, důvodů) - a to je ta krize. V podstatě je to pozitivní efekt - selhání té instituce umožní odpoutat se od "statismu" regulovaného trhu, protože nikomu se asi nechce žít "v bídě" v prostředí nějaké krize - jenomže záhy tyto snahy přeruší další usilovné centrální plánování centrálních bank a realita zbankrotované společnosti pokračuje.

Napsal jsem "regulovaného trhu" - a je to přesně tak. Současný trh, za současných podmínek působení státu, již nemůže existovat a jeho existenci udržují pouze akce centrálních bank. A tak to nelze dělat na věky - důkazem jsou právě ty krize. Velký problém ovšem je - že toto nelze činit napořád, jednou přijde "pád", kterému již centrální banky nebudou schopné čelit. To není problém, to je právě dobře. Problém je ale v tom, že společnost má velký problém odpoutat se od politik států souvisejících s regulováním trhu, zároveň platí, že čím déle zachováváme období současného "statismu", tím více přibývá regulací trhu a tím těžší bude pro společnost se od nich odpoutat. Proto bych byl rád, kdyby náprava přišla ještě v době, kdy budou moci situaci řešit centrální banky - jen jim to už nedovolíme. Bude-li to později - bude to průser.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz