Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neviděl bych to tak pesimisticky. Podle odstavce 2) článku 65 Ústavy ČR může být prezident z funkce odvolán:

2) Senát může se souhlasem Poslanecké sněmovny podat ústavní žalobu proti prezidentu republiky k Ústavnímu soudu, a to pro velezradu nebo pro hrubé porušení Ústavy nebo jiné součásti ústavního pořádku; velezradou se rozumí jednání prezidenta republiky směřující proti svrchovanosti a celistvosti republiky, jakož i proti jejímu demokratickému řádu. Ústavní soud může na základě ústavní žaloby Senátu rozhodnout o tom, že prezident republiky ztrácí prezidentský úřad a způsobilost jej znovu nabýt.

Po letošních parlamentních volbách by se mohlo natolik změnit politické klima a složení Poslanecké sněmovny, že senátní žaloba na prezidenta může projít až k Ústavnímu soudu.

0 0
možnosti
Foto

snad nechcete aby propaganda zasahovala do jurisdikce. Nejsme v banánové republice Rv

0 0
možnosti

Jaká propaganda? Ústavní kroky Senátu, Poslanecké sněmovny a Ústavního soudu. Do jurisdikce zasahovala za totáče komunistická propaganda.:-/

0 0
možnosti

R^

Díky! Nejsem politik a tak nemám takový přehled o zákonech. Ale absurdita toho, co se tvrdí, že prezident je za svoje činy nezodpovědný, je zcela paralyzující!

Podle toho, pokud nás prezident prodá do Ruska, tak mu můžeme jen políbit ruku? Hoši, hoši, jak to tam v tom zákonodárném sboru vedete?

:-)

3 0
možnosti

To se netvrdi pane doktore, soudy preci rozhodly, ze za nej je odpovedne ministerstvo financi.

1 0
možnosti

R^R^R^ kriminál by hradnímu ožralovi slušel. Ještě lepší ale by bylo jeho odcestování ke svým asijským přátelům, putyn, čina etc.

3 0
možnosti

Mate pravdu, na Borech je hezky, odpocinul by si tam.

3 0
možnosti

Miloš Zeman je v podstatě pořád stejný. Nic moc se nemění.

Takže když jste ho akceptoval jako člen ODS v dobách Opoziční smlouvy, nedělejte ze sebe najednou ušlechtilého bojovníka proti němu.

Pokud vám vadí, měl jste se ozvat už tehdy. Nebo jste měl na protest proti Opoziční smlouvě vystoupit z ODS a stát se nezařazeným poslancem.

Ale to byste se v té době musel vzdát části svých tehdejších výhod, že?

3 2
možnosti

Miloš Zeman není stejný! Proměnil se vlivem svých rusofilních poradců a díky proruské desinformační hybridní válce! :-)

2 0
možnosti

Prezident se zadne zrady nedopustil, Zrady se dopousti BIS a jimi rizeni novinari a politici. Tez se zrady dopousti vsichni ti co chteji prezidenta obvinit z velezrady.

0 9
možnosti
Foto

I jako ironie by to byla slabota.

7 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz