Diskuse

Rudá čára

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^

Samozřejmě čekáme s obavou, co si ti dva mezi sebou řeknou! A doufáme, že nevznikne třetí světová válka! Ruská hybridní válka v Evropě začala už asi před dvaceti léty. Společnosti ve východních zemích, ve sférách ruského zájmu, je již dávno rozštěpena!

Nejhorší je, že nikdo neví, kde ta Putinova rudá linie leží! Podle dřívějších vyjádření Putina, by mohlo jít o uloupnutí východní Ukrajiny, kterou chce Putin prohlásit za Novorusko! Vzpomínáte na jeho výroky před několika léty?

Mohl by zorganizovat puč v západní Ukrajině, jak se o tom mluví, a přitom obsadit východní Ukrajinu a nazvat ji Novorusko! Kvůli tomu přece Biden nepůjde do světové války!

A k otázce, zda může být třetí světová válka? Podle učení komunisticko-marxistického válku začíná země, která je na huntě! A to je Rusko!

:-)

1 1
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 2
možnosti

"..„rudá čára“, která se hned potom na mnoho desetiletí stane železnou oponou."

Putin je nesmrteľný?

0 2
možnosti

Někdo, jako Gorbačov se v Rusku může narodit tak maximálně jednou za 500 let. Navíc musí nastat další vhodné podmínky. :-/

2 0
možnosti

M51a89r48t25i60n 88Š94u58l51c

6. 12. 2021 21:55

No, ale je "červená čára" něco nevídaného a těžko pochopitelného?

Já to v geopolitické a vojenské hantýrce zaregistroval už mockrát.

Co taková Kuba? Neleží již za červenou čarou USA? O čem byla Kubánská krize? Proč USA nerespektovaly zájem Fidela Castra o rozmístění jaderných zbraní na Kubě?

A nyní by jim nevadilo, kdyby si tam základny zbudovali Číňané? Kuba je chudá a Číňané by jistě ochotně přispěli na její rozvoj.

Ale mám dojem, že Američané se jaksi sami dohodli, že na jejím území (jakož i na mnoha jiných územích po světě) nebudou ostatní vůbec nic podnikat, nebudou se zajímat, co se tam děje (chudoba v důsledku sankcí).

A řekl bych, že to zdůvodňují právě tou "červenou čarou".

Vcelku pochopitelné. Já jen, že "když dva dělají totéž, není to totéž" ..a těch příkladů je nepočítaně;-).

4 5
možnosti

Je známý Obamův citát: "Musíme mít nesilnější vojenskou sílu na světě a musíme, příležitostně, zkroutit ruce zemím, které by nedělaly to, co potřebujeme, aby dělaly." - toto říct Putin, tak řadě našich novinářů praskne žilka ;-)

Ukrajina je samozřejmě pouze "pěšákem" ve strategii oslabování Ruska - musí u hranic s Ukrajinou neustále udržovat v pohotovosti značné armádní zdroje, což ho vyčerpává. A v případě konfliktu by se okamžitě znásobil proud zbraní na Ukrajinu a vedl se "boj do posledního ukrajinského vojáka".

To, že Rusko oficiálně neuznalo doněcké republiky podle mě svědčí o tom, že v případě Donbasu nemělo zájem konflikt eskalovat. Ale samozřejmě řeší dilema, co dělat, kdyby ukrajinská armáda začala bombardovat doněcké republiky - většina tamních obyvatel jsou ruské národnosti, takže by nějakým způsobem asi opět zasáhlo. Před sedmi lety zásadní pomoc přišla až v okamžiku, kdy ukrajinská armáda obsadila více než polovinu povstaleckých území a dostala se k předměstí Doněcku.

6 5
možnosti

Putin si udělá co chce a ostatní budou žel jen přihlížet. Není schopen postarat se u své občany a ten domácí svrab chce exportovat. Biden je slabý, neudělá nic...Rv

4 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz