Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J83a22n 61R47á20ž

12. 1. 2022 19:41

To, že Piráti se stanou hlavní levicovou silou v naší politice, je velmi pravděpodobné. Má to logiku, neb dnešní ČSSD je všechno možné, jen ne moderní levice, která je schopna oslovit mladé liberály toužící po rovnosti všeho a pro všechny. Bartošova jim uměle pěstovaná image Pirátů, jako středových liderálů nemá v delší perspektivě budoucnost a Bartoš tak dopadne jako socialista Kerenskij v roce 1917. Novodobí internacionální bolševici ho smetou

0 0
možnosti
Foto

Karma, souhlas, ale obávám se, že jsme poslední generace (věkově a zkušeností), která tyto souvislosti vidí a vnímá.

3 0
možnosti

Od autora blogu bych čekal více, než demagogický článek založený na jednom výroku Jany Michailidu. Svět se prudce vyvíjí a z naší země se stává konzervativní zemička, která by se nejraději vrátila do dob první republiky. Bohužel, jak autor správně předpokládá, Piráti se zvolením Bartoše dostali na sestupnou trajektorii, stejně jako se tam dostali Zelení prostřednictvím pana Bursíka. A je otázka, zda je to dobře nebo špatně. Takových "středových" stran, jako jsou současní Piráti, v parlamentu máme...

1 5
možnosti

P98a21v57e13l 94P73o91n95e55c

12. 1. 2022 13:38

Díky za podařený komentář R^

4 0
možnosti

Snad poprvé jste napsal něco, co má hlavu a patu a s čím lze souhlasit.

V textu však jednu chybu máte. Ta není myšlenková, nýbrž věcná: Šmeral se nejmenoval Bohumil, nýbrž Bohumír.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Ovšem komunistická myšlenka je, bohužel, nesmrtelná - na rozdíl od KSČM. Každému muselo být jasné, že zmizí-li KSČM z parlamentu, přijdou jiní. Komunisté už se nenazývají komunisty, ale uvažují stejně: Zrušit vládu peněz, vyvlastnit příliš bohaté, rozděit chudým, řídit firmy spravedlivě ... vlastnictví je krádež atd. atd.,. S existencí těchto tendencí se musíem smířit a udržovat je v rozumných mezích.

Kdyby byla KSČ zakázána už v devadesátých letech, měli bychom tu stejně dávno jiná ji nahrazující hnutí. ... Lidstvo je nepoučitelné, vždyť to dobře víte!

4 0
možnosti
Foto

Dlužno rozlišovat komunismus či socialismus utopický od toho reálného. Pokud to zůstane u toho pojetí utopického, netřeba se obávat, to vidíme u většiny humanistů i pseudohumanistů. Nanejvýš si normálně myslící jedinec poklepe na čelo. Viz Božská Greta.

Komunismus, který jsme poznali na vlastní kůži, však s Thomasem Morem nemá nic společného. Tam se jedná o bandů gangsterů a mafiánů, kteří si pro ospravedlnění svých zločinů vymysleli vlastní ideologii = třídní boj. Tam nejde o rovnost a sociální spravedlnost, ale jen o výhody, plynoucí z uchvácení moci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz