Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Seberte se i se svými úsporami - utíkejte na Ukrajinu - a pomáhejte tam nacionalistickým fanatikům financovat jejich svatou válku proti všem etnickým neukrajincům, pane Payne.

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
Foto

Já jim nic nedlužím. Jestli máte pocit, že jim něco dlužíte, tak založte nadaci a se stejně smýšlejícími jednotlivci, nebo firmami založte to, o čem mluvíte.

1 0
možnosti

Z penze europoslance na to má.

;-D

0 0
možnosti

..... Ukrajincům nic nedlužíme a už vůůůbec jim "nedlužíme víc" (?),- poválečnou geopolitiku do toho netahejte,- tu nediktoval (bohužel) Beneš. V současné době u nás žije a pracuje cca 180.000 Ukrajinců, z čehož cca 50.000 s trvalým pobytem tvoří největší národnostní menšinu v ČR. Jejich práva a povinnosti (včetně vzdělání) jsou postaveny na roveň občanů ČR. Vzdělávací proces si mohou užívat co hrdlo ráčí bez "speciálních Univerzit",- aktivitě se meze nekladou. Pracovní trh (počátkem 90. let dokonce nelegální), pro ně otevřela ČR jako jedna z prvních. Všechny jejich barevné revoluce, včetně Majdanu, jsme politicky a později i materiálně podporovali. Dary, v podobě výzbroje a výstroje pro ukrajinskou armádu, nemíním komentovat!,- ....... tak co teda dlužíme?!!

6 0
možnosti

Až Rusové okupují Ukrajinu, pak ano. Do té doby to je nesmysl. Můžou tu studovat a mít aktivity jako každý jiný cizinec.

0 0
možnosti

Ale oni už ji okupují, račte si toho všimnout. ;-) Teď by chtěl Putin ještě zbytek, asi zase velké Rusko nemá co jíst, takže Purin, po vzoru svého idolu Stalina, naloží s Ukrajinou stejně.

1 1
možnosti

Naše republika Ukrajině nedluží nic a nevím proč by se ukrajinští občané nemohli vzdělávat na našich školách v jazycích, ve kterých se na nich vyučuje. Kromě vysokých škol máme i školy střední, učňovské školy, základní školy i mateřské. Všude na těchto školách se ukrajinští žáci vyskytují - byť jsou to převážně děti rodičů, kteří mají povolen dlouhodobý pobyt, nebo jim dokonce bylo přiděleno už i české občanství.

Jiří Payne si představuje, že budeme zřizovat školy pro Ukrajince, Litevce, Gruzínce, Čečeny .....

Není tak trošku odtržen od reality ?

8-o8-o8-o

4 0
možnosti

Ano, vzdělanost je jediný nástroj, jak zvýšit produktivitu práce, jak se z montovny stát technologickým lídrem. Tohle vědí snad všichni politici, problém je, že výsledek není vidět za jedno volební období, možná ani za dvě, ale náklady jsou nyní. Školský systém se musí zásadně změnit a připravovat studenty na revoluci 4.0. V té bude absolutně jedno, kdo se kde narodil, studoval a v jaké řeči, všichni budou komunikovat na stejné platformě, nejlépe se bude mít vzdělaná země s potřebnou infrastrukturou.

2 1
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

3 3
možnosti
Foto

Zase dojit státní rozpočet ? Člověče, Vaše strana zadlužila stát neuvěřitelným způsobem, raději hledejte cesty, jak z těch dluhů ven !

2 5
možnosti

Pana Payneho, jakožto politika, se vůbec nezastávám. S tím zadlužením státu dokonce, s vámi i trochu souhlasím.

Podtrhuji však slova blogera o tom, že rozumná investice do vzdělání nemůže být špatná. Pomoc potřebným, čti případným uprchlíkům v případě eskalace konfliktu, je dokonce naší povinností.

Vám to možná připadá, jako dojení státního rozpočtu. Nijak vám to nehodlám vymlouvat. Za sebe však píši, že tentokráte se slovy pana Payneho, docela souhlasím.

4 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz