Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuju, v tomhle okamžiku zjitřených emocí mi Váš článek vrátil trochu důvěry v demokracii. A ta role vázaných mandátův Mnichvské krizi, to lecos vysvětluje.

0 0
možnosti
JR

J71a29n 88R65á33ž

20. 2. 2022 18:30

Dost vypovídající obrázek o demokracii v praxi je, že do čela Sněmovny byly bez problémů dosazeny zástupkyně stran, z nichž jedna má 14 poslanců a druhá pouhé 4(!!) poslance, což je v přímém kontrastu s tím, že odsouhlasení zástupce suverénně největšího poslaneckého klubu do vedení Sněmovny trvalo hodně dlouho a provázely ho trapné scénky.

Rovněž o politické kultuře vládních koalic nesvědčí, že v době plošného rozvolňování proti epidemiologických opatření už zcela zbytečný a ještě k tomu "horkou jehlou ušitý" "Pandemický zákon", byl vládními poslanci silově protlačen ve stavu legislativní nouze(!!), aniž by byl výsledkem konstruktivní diskuze s opozicí a její relevantní připomínky byly vzaty v úvahu.

Ve stavu, kdy vládní koalice, která má reálnou podporu jen cca 43% voličů, válcuje opozici silou svých 108 hlasů, aniž by jí alespoň naslouchala, se pak nemůže divit, že tato vždy využije svého práva na obstrukce, aby byl její hlas alespoň takto veřejností slyšen.

4 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz