Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J39a81n 20R69á25ž

18. 4. 2023 18:18

Myslím, že v Německu to vyřešili celkem jednoduše a po změně značky z Deutsche Bundespost na Deutsche Post DHL Group pošta v Německu funguje bez problémů a se ziskem.

0 0
možnosti
Foto

Rušení pošty přijde na spoustu peněz, teď 300 poboček za 8 miliard, takže ještě dalších 80 miliard? Jen těch pozemků co pošta má - třeba v centru Prahy.

0 0
možnosti
MP

Zrušit se dá skoro všechno. Ale co budou pak ti lidé do 80 (nebo kolika) dělat? Práci pro práci, jako už mnozí dnes? A kdo to zaplatí? :-)

1 0
možnosti
Foto

Čítala som, že pošta vrámci úspor zavádza novú službu-preberanie balíkov priamo u odosielateľa.

1 0
možnosti
Foto

Na co rušit. Pošta už měla dávno být na burze. Akcionáři by ji už vyčistili a to, co je udržitelné, by zachovali.

1 0
možnosti
Foto

A co by šlo zachovat?

0 0
možnosti
KT

Mně osobně i naší firmě datová schránka usnadnila život. Žádná důležitá zpráva či upozornění se nemůže ztratit, jak tomu bylo v minulosti a tím lze předcházet nepříjemnostem.

1 0
možnosti
LV

Dočetl jsem cca do půlky, protože musím reagovat.

Kritizujete údajně nepraktický a drahý moloch datových schránek, místo něj byste zavedl elektronický podpis. Můžete mi říci, v čem je elektronický podpis praktičtější než datová schránka? Zatímco datovou schránku mohu otevřít odkudkoliv pomocí bankovní identity, používání elektronického podpisu je podstatně složitější. Potřebuji k tomu vždy konkrétní zařízení, dokument nemohu podepsat ze zařízení, které není autorizované.

Dále s Vámi hrubě nesouhlasím v tom, že většina občanů je zodpovědná a chce se státem komunikovat dobrovolně. Bohužel moje zkušenost je přesně opačná, a hlavní odpor vůči datovým schránkám pramení právě z toho, že lidé nechtějí se státem spolupracovat. Ty miliony exekucí tu nejsou proto, že chudáci občané nevědí, že je někdo shání. Naopak, oni to moc dobře vědí a zásilkám s pruhy se úporně vyhýbají. A datové schránky jim v tom docela účinně brání.

Jistě sklidíte spoustu souhlasného mručení, plusů a palců nahoru, ale troufám si říci, že hlavně kvůli tomu, že jste "proti".

2 2
možnosti
LV

Jinak s Vámi samozřejmě souhlasím v tom, že není jediný důvod, aby Česká pošta byla státní. Měla být privatizována už dávno.

1 0
možnosti

Tak to sedlo jak p...l na hrnec.R^Jen bych dodal, že pošta je neefektivní z toho důvodu, že ji řídí neschopní diletanti, političtí trafikanti a "kamarádi kamarádů".Možná by stačila obyčejná privatizace.

2 0
možnosti
PV

Jo to je přesné, díletanti a neumětelové ve vedení. Vemte si jen jak dlouho se na poštách nedalo platit platební kartou. Jak ve středověku.

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz