Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fakta o migračním paktu EU 1) Má pomoct jižním zemím, které jsou přetížené, 2) Má urychlit azylové řízení a navracení odmítnutých žadatelů. 3) Pakt nezavádí povinné kvoty.4) Přijímání azylantů je dobrovolné 5) Země, která nepřijme azylanta uhradí solidární poplatek 20 tis eur 6) Solidární poplatek se netýká ekonomických migrantů. 7) Postoj migrantů se v EU celkově zpřísňuje 8) Česku z paktu neplynou žádné povinnosti, neboť se statisíců ukrajinských uprchlíků

1 5
možnosti
Foto

8) Česku z paktu neplynou žádné povinnosti, neboť se ujala statisíců ukrajinských uprchlíků

1 1
možnosti
Foto

Letos je bez domova 110 milionů utečenců a je to o 10 milonů víc než loni. (To jsem se dočetl na Deutsche Welle) Kdyby jen desetina mířila do Evropy, tak půjde o 11 milionů migrantů. Nás je cca jedna padesátina z počtu Evropanů. Tudíž by na nás připadlo padesátina z 11 milionů, zaokrouhleno dolů, 200 tisíc. Zavázali jsme se na každého přispět půl milionem, když si ho nevezmeme. To dělá jen pouhých sto miliard. Tudíž mnoho povyku pro nic.

4 2
možnosti
JD

Až se to dozví Stanjura, tak rezignuje!

4 1
možnosti
MK

Ono je to s tou solidaritou někdy docela těžké. Máme tu třeba mezigenerační solidaritu (pracujících s důchodci) nebo solidaritu zdravých s invalidy či nemocnými. A tyto solidarity jsou povinné.

A teď si představte, že někdo začne tvrdit, že nemocným ta solidarita vlastně škodí a bere jim motivaci se léčit. Nebo že důchodcům bere motivaci k práci a k placení daní. Docela nesmysl, že ano? Při zrušení povinnosti a přechodu k solidaritě dobrovolné bychom se velmi brzy dostali k právu silnějšího a to asi chce málokdo. A uzavření postižených skupin jako se to dělá s infekcí, to už zavání rasismem.

Pokud jsme členem nějakého spolku, mělo by být samozřejmostí, že aktuálně postižení se dočkají od ostatních nějaké pomoci. A dohoda o pravidlech pro tuto pomoc mě opravdu neirituje.

0 5
možnosti
Foto

Rakušan se ani nepochlubil, co na jeho podpis říkají v Polsku.

7 0
možnosti
JD

Polsko má stejnou výjimku jako my, Litva a Lotyšsko.

Podstatné ovšem je to, že povinná solidarita má začít platit nejdříve za dva roky.

Takže pokud jak doufám válka na Ukrajině skončí, výjimka pro nás končí také.

5 1
možnosti
JD

Rakušan sice podepsal, ale celá tato záležitost ještě půjde do euro parlamentu.

Nechme se překvapit, jak to celé dopadne. Osobně si myslím, že špatně.

6 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz