Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

miky963

26. 4. 2009 12:53
My to číst nebudeme

...my dobře víme co se po nás chce, proto se ani nepodepíšeme

0 0
možnosti
VB

fearofthe

26. 4. 2009 12:41
NATO

Je zkostnatělá organizace, která jaksi po pádu SSSR (a konce Varšavského paktu) přestala mít hlubší smysl. Když protivník kapituloval, měla se důstojně rozpadnout.

0 0
možnosti
JS

jozka skocdopole

26. 4. 2009 14:34
Re: NATO

Zatimco protivnik se vzmaha a stava se vic a vic agresivni ?

0 0
možnosti
ŇFZHD

Ňákej Franta z Horní Dolní

26. 4. 2009 12:31
Tohle je Váš názor?

Vážený pane Payne. Předpokládám, že sám nevěříte tomu, co jste napsal. Po větě "Lisabonskou smlouvou končí epocha demokracie v Evropě, končí NATO" jsem pochopil, že jde jen o další prvek masáže občanů, snaha vyvolat strach z neexistujícího nebezpečí nějaké diktatury EU. Místo toho, abyste vysvětlil, jak by mohlo být jednání Unie v oblasti bezpečnosti v rozporu s NATO, jen cosi tvrdíte, protože jste to někde slyšel (promiňte, bylo to přece na Stadepu!), ale důkazy pro to žádné nemáte. Vymyslete tedy sám koncept obrany, který bude možno zahrnout do NATO, jestli si troufáte. Už přece existují některé útvary působící pod vlajkou EU.

0 0
možnosti
FM

František Matějka

26. 4. 2009 13:12
Re: Tohle je Váš názor?

"Nová diktatura EU" (dodávám, že prostřednictvím omezování, zakazování, regulací, pokynů, pokud při jejich nedodržování, kvót pro zemědělce co smějí a nesmějí ve své rodné zemi chovat a pěstovat...) To je jediné, s čím s Vámi souhlasím. Pokud je ovšem Váš život založen jen na tom, že můžete volně cestovat a dojdete si do obchodů, kde je většina věcí dnes již z bohatě dotované produkce jiných zemí na úkor našich zemědělců, pak prostě s Vaším názorem nikdo nehne... :-)

0 0
možnosti
RR

rezjir

25. 4. 2009 20:08
Vámi naformulovaná téze znamená, že

v podstatě žádná země, která už ratifikovala Lisabonskou smlouvu, nechce výslovně NATO. Pokud tomu tak je, tak už dnes je s NATO amen.

0 0
možnosti
JP

Jiří Payne

26. 4. 2009 11:26
Re: Vámi naformulovaná téze znamená, že

Dokud Lisabonská smlouva nebude ratifikována, tak se asi nic neděje. Ale jakmile vznikne nový meinárodní subjekt, který má v popisu práce absolutní a bezvýhradnou péči ovlastní bezpečnost, tak bude otázkou krátké doby, kdy USA vezmou tuto skutečnost na vědmí a přestanou se o Evropu starat. Pro USA je typické, že ve vojenské oblasti odcházejí vždycky dříve, než by měly.

0 0
možnosti
JL

J@kub17

25. 4. 2009 19:39
Opravdu si to myslíte?

Moc se omlouvám, že zas rýpu.. ale.. Proč si myslíte, že do NATO právě vstoupila Francie... ?? Jinak společná armáda EU je dávno mrtvý projekt a Lisabon  s tím nic neudělá. Nepřijala to Francie, která to paradoxně navrhovala...Nic, co jste tu napsal,nehrozí.. Možná tak až za 50 let..Ještě dlouho bude Evropa vojensky závislá na spolupráci s USA.// Když tak krásně srovnáváte smluvní rámec EU s NATO, proč také nesrovnáváte Váš oblíbený demokratický deficit? :o)

0 0
možnosti
JP

Jiří Payne

26. 4. 2009 11:21
Re: Opravdu si to myslíte?

V NATO žádný demokratický deficit není, v EU je cílem, který byl do kořenů zabudován samotným Jeanem Monnetem. Že je EU neschopná zajistit si vlastní obranu je jasné a souhlasím, že ani dalších 50 let nebude. Tím spíš by si měa dávat pozor a neschvalovat dokumnmty, které bezpečnost Evropy ohožují.  

0 0
možnosti
VH

Totedyne

25. 4. 2009 19:08
....

Já tedy se společnou bezpečnostní politikou a prohlubováním integrace EU souhlasím. Nemyslím si, že po přijetí LS dojde k rychlému rozpuštění NATO.

0 0
možnosti

haes

26. 4. 2009 5:56
Re: ....

Členské státy aktivně a bezvýhradně podporují zahraniční a bezpečnostní politiku Unie ... a respektují činnost Unie v této oblasti.

Gratuluju!

0 0
možnosti
FM

František Matějka

25. 4. 2009 16:21
Přečtěte si konečně Lisabonskou smlouvu

Všichni, kdož chcete hlását její skvělost a či nutnost kompromisů. Až dočtete její konsolidované znění o cca 500 stranách, místo probyroktratické masírky těch, co se těší na další uměle vytvářené nevolené komise úředníků, dozorové a regulační orgány, ve kterých se už vidí sedět, protože se stali nevolitelní ve vlastních zemích, pak se sem vraťte. Tuto smlouvu může podepsat buď ten kdo neumí číst, nebo ten, kdo je rád že za něj rozhodují jiní, neboť sám takovou odpovědnost nechce, nebo ten kdo souhlasí s dotacemi pro určité skupiny jako formou úplatku místo nižších daní a odvodů, nebo ten kdo si neváží svobody záískané po roce 89. Četl jsem jí opakovaně, neboť mi na České republice a na dětech záleží. Udělejte to taky, naléhavě prosím. Pěknou sobotu!

0 0
možnosti
JL

J@kub17

25. 4. 2009 19:49
Re: Přečtěte si konečně Lisabonskou smlouvu

Ano souhlasím, čím víc lidí si ji přečte.. Tím lépe..:)) Doporučuji články o systému hlasování Rady EU..:o) Srovnejte Česko s jinými státy. Hlavně se podívejte na hlasovováni kvalifikovanou většinou a kterých politik se nově týka.. Snad nejdůležitější jsou rozšířené pravomoce Evropského parlamentu a větší míra spoluúčasti národních parlamentů. Pokud dokonce dobře víte, co je to demokratický deficit, můžete si udělat i názor na to, jestli jej Lisabonská smlouva zvyšuje nebo snižuje. Nebudu Vám tu radit jako kolega diskutující, věřím, že si umíte udělat názor sami.:o)

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

25. 4. 2009 14:27
Hm

Strana svobodných kašparů.:-)

0 0
možnosti
LK

liuk

25. 4. 2009 12:55
Rakousko

Pokud se dále bude prohlubovat odpovědnost rakouské armády Evropské Unii, tak si říkám, kdy se začne Rusko škubat, že Rakousko porušuje svou slíbenou neutralitu.

A ohledně té glorifikace NATO, no nevím. Sice jsem částečně rád, že tam jsme, ale jak může volič členské země ovlivnit struktury NATO? A že to nejde ani v ESDP je těžko přijatelná omluva. Navíc, přijmutí Albánie je taky dost vtipná vizitka těch super zásad NATO.

To nic ale nemění na tom, že takový konflikt dvou obrovských institucí, je znepokojový. A nakonec oslabí obě.

0 0
možnosti
K

kaktusak

25. 4. 2009 12:05
Severoatlantický pakt

je zločinecký spolek zaměřený na násilné prosazování zájmů vládnoucí vrstvy, jak jsme mohli vidět např. právě před 10 lety. Je nejvyšší čas ho rozpustit. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz