Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZK

Leva

28. 1. 2012 21:36
Hledám pomoc

Pracoval jsem jako stavební projektant. Hodlám vybírat autorské penízky za mé duševní dílo. Těžce nesu, že kdekdo si může prohlížet mé dílo a neplatí mně poplatky. Stavby, které jsem projektoval, oplotím a zřídím turnikety s pokladnami, kde se budou poplatky vybírat. Zaměstnám spoustu lidí stavbou oplocení také, zřídím autorskou policii, která bude honit a trestat nepoctivce, kteří by se pokoušeli okukovat má díla bez zaplacení. Obyvatelům domů, ze kterých bude výhled na moje díla zamontujipoplatky již do nájemného. Odhaduji, že ročně zaměstnám na uskutečnění mého snu aspoň nějakých tisíc lidí, které pochopitelně budu platit. Poplatky vydělají na jejich a pochopitelně i můj slušný plat. Vyjímky nepovolím. To by v tom byl čert, abychom rapidně nesnížili nezaměstnanost. Trochu se tím zkomplikuje doprava v městech, protože ploty proti nezákonému očumování budu muset zřídit na každém začátku a konce ulice. Pro auta zřídím mítné brány.

8 0
možnosti
JN

Já, Claudius

29. 1. 2012 9:23
Re: Hledám pomoc

Ještě že projektujete, a nepíšete. "Mítné brány"...

0 0
možnosti
E

energetik22

28. 1. 2012 20:51
Malý, tematu se týkající článek:neviditelnypes.cz

neviditelnypes.lidovky.cz/tiskni.asp?r=p_cirkus&c=A120127_210914_p_cirkus_nef

Článek s názvem "Medvědí služba"...;-(

2 0
možnosti
JK

holkazhane

28. 1. 2012 19:30
Ačkoli nechovám sympatie

k vám, ani k politické skupině, kterou (re)prezentujete, musím s výhradami projevit souhlas s článkem. Jste vedle např. s tím, že parlament slouží k prosazování zájmů státu, vlády, EU.....proti zájmůj občanů. Parlament prosazuje takřka výlučně zájmy svých rodných stran, jejich sponzorů a kamarádů jejich sponzorů. A to proti zájmům státu, potažmo občanů. Cokoli by EU vymyslela proti zájmům občanů této země, nedá se srovnat s tím, co v zájmu svých (případně karibských) kont a kont jedné každé politické strany dovedou vymyslet námi volení zástupci - proti zájmům již zmíněných občanů. A to již 20 let!

3 0
možnosti
O

okmnbhuij

28. 1. 2012 19:03
Snaha o udržení monopolu

Autorská práva nejsou nic než snahou o udržení monopolu..

Patentová ochrana by se měla aplikovat pouze tam, kde stát vyžaduje rozkrytí výrobního tajemství (např. léky). Ochrana čehokoliv dalšího je pouze snaha monopolizovat trh ...

A obdobný názor mám i na autorská práva - vydavatelé by se měli adaptovat - náklady na vytvoření kopie díla v internetovém prostředí jsou velice blízko 0 (i výroba CD stojí do 25 Kč i s krabičkou, postiskem etc.)

4 0
možnosti
KR

Králík Roger

28. 1. 2012 19:08
Re: Snaha o udržení monopolu

Snaha o udržení monopolu měla vždycky negativní vliv. Jedinou známou vyjímkou je Řecký oheň, který Byzantincům pomáhal dlouho odhánět agresory.

0 0
možnosti
PS

Petr-007

28. 1. 2012 18:40
Myšlenky a ideje chráněny nejsou.

Mozna by pred tim nez napisete clanek na blog mohl neco o problematice zjistit. Vy totiz nevite ani co autorske pravo chrani a co nikoliv. Dalsi perla je, ze lidové hlasování švýcarského typu je obranný prostředek proti nefungující demokracii. Vite vubec co to je demokracie? Nechtel jste misto slova "demokracie" pouzit slovni spojeni "zastupitelská demokracie" ?

1 0
možnosti
N

next_ghost

28. 1. 2012 18:46
Re: Myšlenky a ideje chráněny nejsou.

Očividně ani sami soudci nevědí, co autorské právo chrání: http://diit.cz/clanek/vytvorili-jste-podobny-obrazek-porusili-jste-autorska-prava

0 0
možnosti
VB

velky bratr

28. 1. 2012 16:42
Ani analogovy system nedava smysl

Uceni napodobou pane poslance bylo tim, co nam umoznil slezt ze stromua  vybudovat civilizaci. Bylo tim, co spustilo prumyslovou revoluci. To, ze pred ani ne 150 lety se nejbohatsi panove planety dohodli, ze nadale budou vsechny ostatni buzerovat prostrednictvim zakona na veci nic nemeni.

3 0
možnosti
VC

Velkej chytrak

28. 1. 2012 16:28
každej ODSák by měl držet hubu a bejt rád,že je rád ...

1 0
možnosti
ZK

SID09

28. 1. 2012 16:57
Re: každej ODSák by měl držet hubu a bejt rád,že je rád ...

Jiří Payne byl určitě u toho, když se pekly v této republice zákony , které byly zcela jednostranné pro OSu a jiné privátní zájmové skupiny, které odírají každýho, kdo si chce zahrát či zazpívat, nebo pustit TV v hotelovým pokoji, veřejný rozhlas  ...... a vybrané peníze rozdělují přes zcela neprůhledný systém svým kamarádům.  Když zlodějové zjistili jaký je to bezva byznis jdou se svými snahamai ještě dál -  a tu se Payne probral. On z toho nemá nic, tak nám plebejcům  dovolí  protestovat.!!  Jak ale odvolat podpis na smlouvě, to neporadí. ;-D

1 0
možnosti
VN

naroznej

28. 1. 2012 16:16
Dnešní demokracie

Mám pocit , že dnešní stav již nelze demokracií. Je prakticky jedno , kdo ve volbách zvítězí. Dnes vládne jediná hodnota.... prachy. Různé lobystické spolky,organizace a mafie vytvářejí tlak na volené zástupce s cílem vytvoření takových zákonů ,vyhlášek a předpisů , které jim přihrají  prachy .

Je to hra síly. Čím je kdo silnější  a má víc prachů , tím lépe "jede" . Pokud je někdo slabý , má smůlu a nepatří do tohoto světa.

Tzv. autorská práva jsou jedním z příkladů. Sochař na zakázku obce vyhotoví sochu , dostane zaplaceno a tím vše končí. Socha bude stát na náměstí dalších 100 let. Kreatura typu Michala Davida se zúčastní natáčení zábavného pořadu za což dostane balík , ale ještě dalších x let bude pobírat díky tomuto zábavnému pořadu desátky. Je to normální ? Herec pokud natočí film , také dostane za svoji práci solidně zaplaceno. Proč by měl dostávat nějakou další rentu ? Kolik dostala na základě autorských práv zaplaceno největší postava české hudební historie Antonín Dvořák  ?

5 0
možnosti
VN

naroznej

28. 1. 2012 16:19
Re: Dnešní demokracie

Či jeho dědicové ?

Znám x lidí , kteří vytvořili v životě pro společnost velice významná díla. Ať už to jsou nějaké objevy , stavby atd. Za toto dostali zaplacen pouze svůj plat . Nic více. Proč jsou různé činnosti lidského bytí posuzovány tak rozdílně ?

7 0
možnosti
PZT0-4

pyjonýr z tup 009 - 4

28. 1. 2012 16:16
Autorská práva jsou zástupný problém.

Jde o KONTROLU.Tzv.demokraté tady budou nadávat na Čínu,ale pokud stejně koná VELKÝ BRATR jsou jak houpací koně.

4 0
možnosti
KN

Karl Novak

28. 1. 2012 14:32
Duševní vlastnictví je pojem nejasný, neuchopitelný.

Kdyby si někdo v minulosti nechal patentovat nůž, kolo, zápalky, střechu atd, podle bychom zůstali v jeskyních a na stromech.

Ochrana například melodie nebo scénaristického námětu jsou sporné. Kolik not nebo kolik slov musí být změněno aby vzniklo nové dílo.

Ještě za Komenského žádná autorská práva neexistovala a jejich vynález byl asi šlápnutím vedle.

Doporučuji přečíst "Podivuhodná dobrodružství Jonatana Gullibla", kapitolu o dřevorubcích.

5 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz