Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

ondra slanina

28. 1. 2012 13:18
Vážený pane,

Vaše myšlenka je pitomá a jako majitele autorských práv jste mě docela vytočil, nicméně slibuji, že Vás nikde citovat nebudu. Srovnáváte hrušky s jabkama a ještě se stavíte do role kritika. To je přesně argument pirátů a zlodějů filmů. Pokud se autor živí svými nápady a Vy je chcete využít, tak za ně zaplatíte, bez ohledu, zda si myslíte, že je to pitomé. Vy to potřebujete nebo chcete, tak zaplaťte! Jinak je to krádež! Všechno ostatní jsou kličky, díky kterým je v této zemi takový marasmus v oblasti autorských práv!

9 0
možnosti
MK

alandelon

28. 1. 2012 13:34
Re: Vážený pane,

Ondro,přečti si ten článek ještě jednou,pokud smysl jeho obsahu nepochopíš,požádej někoho,aby ti to vysvětlil.Pokud ti ani to nepomůže,tak raději příště mlč.

20 0
možnosti
I

igorecio

28. 1. 2012 12:39
Prevracaci kabatu a populistu ...

Kdyz si prectu clanek a nasledne prispevek co psal "John Pitralon v 9:48" je mi spatne. Je neuveritelny jak lide odkazi prevracet kabaty. Ano, popirat holokaust je spatne, popirat genocidu je spatne, ale mit na vsechno zakon je taky spatne.

3 0
možnosti
PJ

pepa játro

28. 1. 2012 12:31
hezky

řečeno. Švýcarský model všeobecně je velmi zajímavý a následováníhodný. Bohužel zatím při všech debatách, kdy jsem na něj s diskutéry narazil byla převládající myšlenka taková, že tento model vychází z jiné historické zkušenosti a u nás by se neujal. To nechápu. Jak by se mohlo neujmout něco, co je demokracii mnohem blíž než náš korporacionalismus... Hlavní problém by bohužel byl tento systém prosadit přes hlavy politiků.

1 0
možnosti
KN

Karl Novak

28. 1. 2012 14:35
Re: hezky

Musí to pochopit voliči. Současným politikům u moci systém vyhovuje. Oni ho určitě měnit nebudou.

Zatím u nás míváme volby a lidé mohou vyjádřit svůj názor.

0 0
možnosti
ZB

zberanek

28. 1. 2012 11:45
Zajímavý článek

R^

0 0
možnosti
K

karel_vvv

28. 1. 2012 11:14
Lobystický monopol

Lidové veto je hezká myšlenka, jenže.

Může to fungovat pouze tehdy, když je nějaká mediální pluralita, tedy svobodně se chovající média. A to už skoro nikde není. Stejně jako poslanci parlamentu, kteří jak píšete jdou na ruku silnějšímu, tedy státu a hlavně korporátním a lobbystickým zájmům všeho druhu, se chovají i mainstreamová média. A jiná než mainstreamová prakticky neexistují. Jistě, máme tu internet. Ale i na něm občas aby člověk informace pohledal. Celou internetovou veřejnost můžete rozdělit mezi pár hlavních zpravodajských portálů, které píší prakticky to samé. Jestli je tak 10% lidí, kteří si hledají informace z více zdrojů a slídí po vyvážených pohledech z více stran, je to hodně.

7 0
možnosti
K

karel_vvv

28. 1. 2012 11:14
Re: Lobystický monopol

Bez diskusí a blogů by to bylo ještě mnohem horší. Bez Facebooku a Twitteru. Ad ACTA, například.

Kdo z velkých hráčů psal o demonstracích ve Španělsku a teď v Polsku ? Kdo udělal rozbor té podepsané dohody ? Kdo napsal byť jen zmínku o včerejším skandálu ohledně parlamentního schvalování v Polsku, kdy se americká ambasáda pokoušela lobbovat za kladný výsledek ? Pár článků na Technetu a vynikající článek na Pctunningu.

Mainstream, pokud o tom informuje, odpor proti dohodě prezentuje jako problém stahovačů filmů zdarma, kde naznačuje, že se v zásadě jedná o asociální chování, svého druhu krádež, která je u nás dosud tolerovaná.

No a pak na základě takové informovanosti dělejte lidové veto. Je předem jasné, jak to dopadne.

5 0
možnosti
MD

+R/-W

28. 1. 2012 9:50
Treba zalezi jen na osobnim prekladu.

citace:

"Problém však vzniká ve chvíli, kdy stát svou mocí, údajně demokratickou a odvozenou od vůle voličů.....",

si prekladam jako diametralni rozdil mezi volebni prezentaci politicke strany a jejiho prohlaseni v

kontextu s nasledujici realitou.

0 0
možnosti
JP

John Pitralon

28. 1. 2012 9:48
jen nechápu,

že zrovna pan Payne káže o občanských svobodách. Právě tenhle vykuk nám zajistil omezení svobody slova. Bohužel, právě díky tomuto neštastníkovi byl u nás zaveden myšlenkový zločin zpochybňování.

-

"Novela trestního zákona z roku 2001 (jejímž iniciátorem byl tehdejší poslanec za ODS Jiří Payne) zakotvila v § 261a trestnost veřejného popírání, zpochybňování, schvalování nebo ospravedlňování nacistického nebo komunistického genocidia nebo jiných zločinů komunistů nebo nacistů proti lidskosti"

2 0
možnosti
MN

lunak

28. 1. 2012 9:57
Re: jen nechápu,

Za to mu naopak náleží dík..... Neboť propagace některého ze zmíněných ideologických směrů směřuje k demontáži demokracie demokratickými prostředky.... Nedemokratické ideje nemohou být proto v demokracii tolerovány

5 0
možnosti
JK

kotja

28. 1. 2012 9:44
Autorská práva

Zkuste si sednout s Krásou nesmírnou, českými pohádkami a starořeckými pověstmi a srovnávat. To že se pod příběh podepíši ještě neznamená, že na něj mám právo.

0 0
možnosti
PK

ahaswer

28. 1. 2012 9:31
Dobré myšlenky

Pokud svůj traktát naplňujete formulacemi typu:

"Problém však vzniká ve chvíli, kdy stát svou mocí, údajně demokratickou a odvozenou od vůle voličů.....",

pak i případné dobré myšlenky a postřehy ztrácejí svou údernost a schopnost penetrace mezi čtenáře.

Navrhněte něco lepšího,než je zastupitelská demokracie,díky níž(mimochodem)můžete svobodně psát své smysly i nesmysly a pak hanobte stávající a zcela oprávněně.

Takhle ale.... Rv

0 0
možnosti
MN

lunak

28. 1. 2012 9:41
Re: Dobré myšlenky

Jde především o to, že současná politická reálie je zastupitelskou demokracií pouze podle názvu. Současní poslanci jsou voličům doslova vnuceni subjekty, které už ani nejsou politickými stranami, nýbrž pouze prodlouženou rukou několika mocných z pozadí ekonomicky silných korporací. Volební systémy navíc (díky volebním kvótám) nepřipouštějí alternativy, které by možná měly šanci se rozvinout, kdyby byly více slyšet (kde jinde než na půdě parlamentu by to měly dělat?)....

5 0
možnosti
SV

starej_vul

28. 1. 2012 8:33
:-) ... a co moje autorská práva

Když si vezu z dovolené foto nebo video ... budou mi kontroloři nebo OSA platit autorské poplatky za shlédnutí? Nebo jsou moje autorská práva sátem/EU zase negováno pro dobro jiných?

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 1. 2012 9:21
Re: :-) ... a co moje autorská práva

jen nestrašte, nebo OSu napadne že by mohli vybírat od Vás pro Vás poplatky za to že sedíváte na vlastních fotky, ovšem strhnout si při tom převodu procento pro sebe..:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz