Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

lunak

28. 1. 2012 8:17
Problém je především u politiků!

Těm se do tzv. zákonodárného referenda nechce a jedním z jeho odpůrců je ostatně i Klaus..... Takže jsem zvědavý, zda se najde nějaké politické uskupení, které si vezme do volebního programu odstoupení od smlouvy ACTA, postavení tzv. autorských ochranných svazů mimo zákon (protože nechrání práva autorů, nýbrž korporací, které okrádají autory i veřejnost) či alespoň zahájení plodné diskuze přehodnocení tzv. duševního vlastnictví - přimlouval bych se za zachování autorských práv a patentů po dobu fyzického života autora (autorů), jejich vyloučení z dědického řízení, zákaz přenosu duševního vlastnictví na firemní a korporátní subjekty (především v pojetí angloamerického práva) apod.

2 0
možnosti
PH

petrph

28. 1. 2012 9:19
Re: Problém je především u politiků!

já bych dodal, že v tomto okamžiku ještě není otázka odstoupení od smlouvy ACTA, protože ta sice byla podepsána, ale nikoliv ratifikována parlamentem. Uvidíme jestli se k její ratifikaci vůbec dostane tento parlament. Ten má totiž svých starostí dost a cítí že míra nespokojenosti lidu už je nasycena, aby stačil prohlasovat svoje reformní zákony a svoje zlodějiny, než bude muset vstříc blížícím se volbám nasadit populistický obličej a začít počítat procenta příznivců či nepříznivců každého svého kroku.

Takže to asi spadne na ten další. A samozřejmě otázka řešení jak ratifikace ACTY, tak dalších propriet autorských práv se v předvolebním programu ukázat může.ovšem otázka je jak pak bude pro to sdružení závazné až se dostane do vlády

0 0
možnosti
VD

vonstenberg

28. 1. 2012 7:55
Přesně tak

Autor má pravdu, jestli je nějaké téma vhodné na referendum, pak toto...

2 0
možnosti
E

Escoto

28. 1. 2012 13:30
Re: Přesně tak

Referendum o legalizaci krádeží?

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz