Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ffanaj

29. 4. 2012 21:35
Karma.

Opravdu výborný článek a bohužel na toto téma ojedinělý. Je pravda, že většina našich politických stran nestojí na politické filosofii a tudíž pro ně neexistují žádné hranice, žádné zábrany. Jak je zřejmé z webu Svobodných, je mezi vrcholnými členy mj. i  filosof - znalec české i světové demokratické tradice. Nedivme se proto, že politickou filosofií této strany je obhajoba principů svobody, odpovědnosti, spravedlnosti a že se hlásí  k obnoviteli naši svobody, resp. suverenity T.G.Masarykovi. Proto Svobodní např. chtějí, aby hlas voliče měl větší sílu než nějaká direktiva třeba i z Bruselu, aby se v zákonech  zrcadlila vůle voličů. To by nemělo být přece nic výjimečného, ale docela jednoduché a přirozené.

0 0
možnosti

Azbestus

29. 4. 2012 17:15
Drzost a sprostota...

...vůbec otevírat na veřenosti svůj troufalý zobec. To byste neměl. nebo vás jednou někdo na veřejnosti pozná a vysvětlí vám, proč to píšu.

0 0
možnosti

naroznej

25. 4. 2012 9:26
Pane blogere ,

Můj komentář k tomuto příspěvku bych rozdělil do několika částí. 1) Teorie koalic a štěpení.... zde bych Vám chtěl poděkovat , že jste trochu rozšířil můj obzor. Žádný podobný blog na toto téma jsem zde nečetl ... zde se hlavně vyskytují jednosměrně zaměřené blogy např. proti levici , proti menšinám atd. Ale blogů , kde by někdo znalý rozšiřoval obzory ostatním  je zde jako šafránu. 2) Filosofie politických stran. Máte pravdu... analogii tohoto lze vypozorovat i v byznysu. Vždy je třeba si stanovit nějakou myšlenku , nějaký cíl.... a myšlenku s cílem začít realizovat. Je třeba najít i  svoje odlišení vůči konkurenci.Pouze tak je možné pomýšlet na úspěch. 3) Protievropská rétorika... to myslím , že jste si mohl odpustit. Ale chápu...stranické povinnosti jsou stranické povinnosti.

0 0
možnosti

Dalos

25. 4. 2012 8:05
Podle reakcí soudím

že po vzdělaných politicích a základní filosofii politických stran není poptávka. Stačí přece říci vyházíme dinosaury, zatočíme s korupcí, ti před námi všechno rozkradli, ale my budeme jiní.

1 0
možnosti

xaeris

25. 4. 2012 8:24
Re: Podle reakcí soudím

Ne MY budeme jiní, MY prostě už nechceme aby se tu dál kradlo.A to, že někdo je dobrý filosof přece neznamená, že zároveň není i bezostyšný zloděj.

0 0
možnosti

xaeris

25. 4. 2012 7:25
Ze stromu dolů

Vy jste tedy dobrej, že prý potřebujeme především prostor pro jakési střetávání filosofických názorů či co.Takže se tu bude teoretizovat a mezitím nám zkorumpovaní papaláši rozkradou i to co zatím nestačili a našim potomkům prožereme na dluh životy nadobro.Ale, zatím bude samozvaná a  rychlezbohatlá vrchnost v teple teoretizovat a řešit problémy "jsoucna".Dlouný bič a malý dvůr, na všechny ty nahoře, co se namočili a patříte mezi ně i Vy, tak nějak to začínají vidět obyčejní "neteoretici".A zaplaťpánbůh zato.[>-]Rv

0 0
možnosti

furrat

25. 4. 2012 8:21
Re: Ze stromu dolů

Zkuste pořádně číst, třeba pak pochopíte, co chtěl autor říci ;-)

1 0
možnosti

Velkej chytrak

25. 4. 2012 7:19
nestabilita systému

je dána především mírou rozkrádání veřejných prostředků Mr. Payne - a na tom jste se ,co by významný představitel ODS a Klausův podržtaška ,měrou vrchovatou podílel ... teď na ty Vaše pindy není nikdo zvědavej  ...

1 0
možnosti

Fanuel

24. 4. 2012 23:43
TĚPÉRO A ZDRAVÝ ROZUM,,ANO"2011..2012

Velmi zajimavé!§....především si musíme uvědomit a správně pojmenovat, co je stát a jeho ,,MOC". Stát a lid ve státě a je jedno v kterém to je státě, zda ještě s kmenovým, či rodovým zřízením a nebo s demokracii. Každý se chce podílet na  moci a moc korumpuje. ,,Moc" ničí demokracii a ničí i morální ..duchovní hodnoty. Pravdou je, že se rok 1989 sešel taky s jednou mocí a tou bylo ,,KORYTA ZA BEZTRESTNOST  SE  SOCIALISTICKOU PRIVYTIZACÍ DO VLASTNÍ KAPSY" ......co mohl lid ovlivnit??? Mnoho a nic?? Dnes je zřejmé, že určitá politická rovnováha a stejný zájem vytváří tu správnou a stabilní koalici!!§§ BEZ VYDÍRÁNͧ§ Nejsme v diktatuře jedné strany ..Žijem v 21 století a pohled na politické strany se mění, tak jak se mění síla tlaku  ,,KAPITÁLU" na státní rozpočty :))oo GLOBÁLNÍ FINANČNÍ I MÍSTNĚ LOKÁLNÍ EKONOMICKÁ PROSPERITA JE A BUDE ODVISLÁ OD NABÍDKY A POPTÁVKY...bude závislá na nákladech  a konkurence schopnosti jak na místním trhu tak i ve světovém měřítku k zajištění růstu HDP-:))

0 0
možnosti

Obyčejný člobrda

24. 4. 2012 21:48
Máte pravdu!

Ani Vám! Profesionální žvanilové a převlíkači, široko daleko nikdo jiný.

0 0
možnosti

e.m.

24. 4. 2012 20:28
A CO TENTO PÁN

dokázal jako politik a poslanec v minulosti. Přiznat se k současnému politickému marasmu jako dědictví předchozích dvaceti let se mu nějak nechce. Přísloví: "Já nic, já muzikant", hold sedí na všechny "neomylné" politiky z minulosti. Fuj, tajbl.[>-]

3 0
možnosti

Blb z dolní

24. 4. 2012 21:33
Re: A CO TENTO PÁN

Co si pamatuji, tak tento pán sedí za modré ptáky v parlamentu ještě z dob, kdy tam vládl samozvaný pan profa Klaus. Byl vždy stínovým ministrem školství. Ještě štěstí, že se jím nestal. Jak vidět začíná měnit "barvu" a potutelně se ušklíbá politice jeho "rodné strany" a proto začal filozofovat i když o filozofii nemá ani páru. Prostě krysy opouštějí loď, když se potápí. To má být omluvenka a nebo začátek přípravy na nové politické pozice po pádu pana Čistého leč neschopného Nečase.

1 0
možnosti

optimi

24. 4. 2012 20:15
Co to je nevzdělaný politik?

Dnešní vzdělání se blíží čím dál tím více typu MBA - urvi co nejvíc bez ohledu na kohokoliv a cokoliv a tak spíš myslím, že víc než vzdělání pomůže pořádný pád na ústa, aby samolibost, nadutost každého z nás se dostala trochu do relace s odpovědností.

0 0
možnosti

20/40

24. 4. 2012 21:03
Re: Co to je nevzdělaný politik?

Zjevně nemáte MBA.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz