Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

myself01

11. 7. 2012 12:07
Taky jsem se nedočkal...

Celou dobu čekám, kdy pan premiér jako férový chlap vystoupí v hlavním vysílacím čase v tiskové konferenci, na níž oznámí kolik stát přispívá ročně duchovním na platy (neplatí je zdaleka celé!) a kolik naopak "těží" ze zabaveného majetku. Náš zbabělý premiér tohle nedokázal přiznat. Nedokázal říct lidem do očí, že ne stát doplácí na církve - ale že naopak církve dotují zabaveným majetkem stát. Ten stát, v němž jsme si všichni zvykli lhát do kapsy, v němž jsme si zvykli že se všechno rozkrade a potrestán je okradený.

Payne je pros svou nenávist k církvím velice tendenční ve svých argumentech. A to prosím slovo "tendenční" v tomto případě považuji za veliký eufemismus.

Tedy - onoho hrdinství vyslovit konečně pravdu jak to s tím financováním církví je - jsme se nedočkali od žádné z polistopadových vlád. Proto jsou dnes církve v pozici, že by se snad ještě měly stydět, že byly okradeny. Výborná myšlenková piruetka, pane Payne. Pozdravujte na hradě!

0 0
možnosti
TP

Tomáš Plechatý

2. 7. 2012 17:53
Názor Křesťana, člena církve

Jako věřící, který řídí své hodnoty učením a výkladem bible dávám za pravdu autorovi, že opravdu následovník Ježíše má vyšší morální zásady. (Matouš 5 kap. verše 38-48 nebo Lukáš 6,27-38)

Také si myslím, že se církve touhou po restituci sami diskreditují. (1 Korintským 6,6-7)

texty bible dostupné např. z : http://www.biblenet.cz/

Jako příznivec SSO také dávám za pravdu autorovi v tom, že není spravedlivé, aby církvi se majetek vracel a některým jiným poškozeným ne. Jako příznivec SSO, která se prezentuje jako strana sekulární, jsem však proti tomu vyvozovat své hodnoty a návrhy zákonů resp. jejich rušení jako reakci na chování církví, které se nedrží svých hodnot jež jsou morálně velmi přísné, protože jejich nároky jsou stále ještě legitimní z pohledu zákonů státu. Závěr - hanba nám církvím, že toužíme po majetku a ne službě a smíru s druhými. Ale kdo chcete hodnotit: zvaž, podle čeho soudíš a zda není lepší si zamést před vlastním domem a jít církvi vzorem.

Tomáš Plechatý

2 0
možnosti
S

Sekac

27. 6. 2012 10:51
Svatá pravda

Naprosto přesné - KARMA

2 0
možnosti
H

hovn

26. 6. 2012 12:41
Jestli se nepletu,

tak tento člověk jezdil v devadesátých letech do USA a vykládal našim amigrantům, že utekli zejména z ekonomických důvodů a že je tady zas tak moc nepotřebujeme - prostě duševní gigant.

3 0
možnosti

pakoss

26. 6. 2012 17:23
Re: Jestli se nepletu,

kdyby se byl alespoň v USA naučil být pravým konzervativcem.....;-(

on ani nechápe význam toho pojmu v celém jeho kontextuRv

Nějak mám pan Payne myšlenkově ustrnul.....

Jsem přesvědčen, že svými postoji - viz třebas na tomto jeho blogu - mnoho voličů pro svoji Stranu svobodných občanů neposbírá. Mne totálně odradil:-)

1 0
možnosti

pakoss

26. 6. 2012 12:22
A tenhleten populista a "mravokárce" byl politikem !!

nenávist a manipulace z vašeho článku jenom kapají, stydím se za vás a je mně z vás smutno, zklamal jste mne, pane Payne Rv!

3 0
možnosti
MS

milan166474

26. 6. 2012 14:02
Re: A tenhleten populista a

Hezky to napsal že?:-)[>-]

2 0
možnosti
J

jendazmoravy

26. 6. 2012 9:32
Ulevilo se Vám?

Autore, ta nenávist je strašná. Kéž by se Vám aspoň ulevilo po napsání takovéhoto článku.

3 0
možnosti
MS

milan166474

26. 6. 2012 14:05
Re: Ulevilo se Vám?

Nenávist ke zloději je pozitivní .Nazdar:-)[>-]

2 0
možnosti
JP

joserpor

25. 6. 2012 21:05
Autor má krátkou paměť

Osobně jsem zažil ideologické výplachy mozků reálného socialismu. Pro něj byly největší nepřátelé , hodni nejhlubší nenávisti, imperialisti z Wall Streetu  v čele s prezidentem Eisenhauerem, němečtí revanšisté pod vedením Konráda Adenaura, šlechta, a katolická církev řízená z Vatikánu. To se lidem v české kotlině tak zažralo pod kůži, že s několika korekcemi tato nenávist je převažujícím ideologickým přesvědčením i dneska.

Okradenému nic nevrátíme, protože my to potřebujeme, zvláště když on musí žít v chudobě.

Jenže, jak vyplývá z posledních projevů ČSSD ( soudruh Sobotka), jde o to, že se levice bojí, ne že církev zbohatne, ale , že se zvýší její ideologický vliv - a kdo nás potom bude volit ?

Jsem pro aby levice co nejdříve vládla, včetně toho, že zajistí dopravu pečených holubů do úst věšiny jejích potenciálních voličů, tak jak o tom tito voliči sní a počítají s tím. To pak bude mela !

4 0
možnosti
I

Ignatio

25. 6. 2012 21:27
Re: Autor má krátkou paměť

Dodneška jsem si myslel, že J. Payne je konzervativní politik a nikoli levicový populista s proticírkevními předsudky. Ti určují, kdo smí mít majetek a kdo ne. Ti se rádi inspirují husitským revolučním hnutím, které vrhlo naši zem nadlouho do chaosu. Pokud chce některým věřícím určovat, jak mají chápat Kristova slova o majetku, tak je jistě nejdřív sám vzal doslova: prodej všechno, co máš a rozdej chudým. Asi nic neví o klášterech, jejichž obyvatelé majetek nehromadili pro sebe, ale používali jej pro ty, kterým pak pomáhali. Jinak odluka přece neznamená, že stát a Církev nebudou mít nic společného, ale že už konečně přestane podivný stav, kdy stát platí kněze, protože Církvi sebral to, co sloužilo pro její materiální zajištění. Domníval jsem se, že jako křesťan budu moci volit SSO, s takovými lidmi ovšem ne.

6 0
možnosti
PZ

PeTaX

25. 6. 2012 19:29
.

R^

2 0
možnosti
PH

petrph

25. 6. 2012 19:13
myslíte to dobře, ale zapomněl jste na jednu věc

Stát totiž tu odluku církve od státu naplánoval na 30 let-ještě 30 let budou církve dostávat od státu-ještě vedle splátek jejich restitucí úhrady svých platů a nákladů (pomalu snižovaných o 5%]. -až potom k té odluce dojde a bude moci dojít na Vámi navrhované body. I to se Kalouskovi "podařilo", že by to ani Borgia lépe nevymyslel...

2 0
možnosti
JP

Jiří Payne

25. 6. 2012 19:36
Re: myslíte to dobře, ale zapomněl jste na jednu věc

Já nevidím v návrhu zákona žádnou podmínku, že by k odluce mělo dojít až za 30 let, klidně se může udělat příštrí rok. Ačkoli si prý na tím lámali hlavy, jak to zařídit, ono to prostě nejde. Vláda, která bude mít většinu, tak prostě může změnit co bude chtít. Když se dělají zákony tak, že je pro ně jen náhodná většina, tak se musí počítat s tím, že se mohou hned po příštích volbách snadno měnit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz