Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

neuman

17. 7. 2012 18:05
Nechci přívětivý stát

Já prostě nechci, nechci žádný přívětivý stát a myslím, že takový stát ani nemůže existovat. Chci, aby stát zajistil těch několik málo povinností, které plynou z toho, že je to stát. A potom mě pokud možno už neotravoval život.

0 0
možnosti

Pesan Pavel

14. 7. 2012 16:05
www.svobodni.cz

Díky za pěkný článek! Doufejme, že v příštích volbách dostanou Vaše názory dostatečnou podporu:-) . Viz: http://www.factum.cz/497_strana-milose-zemana-by-prekrocila-petiprocentni-hranici?PHPSESSID=3faeacc4929f69d15990e8b01d46d412  (o něco blíže ke vstupu do poslanecké sněmovny by měla Strana svobodných občanů (4,2 %), která dlouhodobě mírně posiluje.)

4 1
možnosti

Qlk_5

16. 7. 2012 14:12
Re: www.svobodni.cz

Nesmíme už volit menší zlo (které je pořád zlem), ale "dobro" R^

0 0
možnosti

j23

14. 7. 2012 8:57
Děkuji, pane Payne, karma

Napsal jste to skvěle, výborný článek. Je důležité, abychom hned a okamžitě donutili politické strany, aby deklarovali, jak má stát podle jejich představ vypadat, jak má fungovat, jak občana po volbách dalšími "reformami" omezí nebo mu uleví. Jak ho budou dál finančně vydírat, "chránit" a jakou míru svobody nebo nesvobody mu přinesou. A je nutné zavést do našeho práva možnost vrátit zákon parlamentu občany, odvolat občany poslance a hlavně změnit volební systém, ve kterém bude jeden jediný poslanec přesně a adresně zodpovědný svým voličům atd. Vládní strana, který po volbách začne realizovat úplně jiný program, než který předkládala voličům, musí podat demisi. Zodpovědnost, jinak ten bordel tady budeme mít stále.

1 1
možnosti

j23

14. 7. 2012 9:46
Re: Děkuji, pane Payne, karma

oprava: strany deklarovaly, pardon

0 0
možnosti

ahaswer

13. 7. 2012 21:45
Pokrytectví

Milý autore,vy,který jste se silně podílel na nastolení systému i morálky,kterou tu teď máme,tak zrovna vy voláte po nápravě?Toho,co jste pomáhal nastolit?

Mohl bych vám malinko věřit,kdybyste si posypal hlavu popelem,ale takhle?

Nejlepší modré už tu bylo dost.A není důležité,že teď jste pod novou vlajkou.Ušpiněný jste až až.

2 1
možnosti

vezu maso pro doktora Jacksona

13. 7. 2012 23:51
Re: Pokrytectví

Na rohu ulice vrah o moralce kaze. Dockali jsme se.

0 0
možnosti

mirni

13. 7. 2012 17:39
a ja se domnival, ze vy jste o ten stat bojoval

po boku Vaclava Klause .... tak tehdy se rozdavalo a prodavalo, potom se platily dluhy, potom se zase delaly dluhy vstipil se nazor ze co neni modre nestoji za nic, ze co patri do EU je spatne .. no a ted tady mame co tu mame, zase platime dluhy, spousta veci z EU je spatne protoze se plati dluhy bank, ktere si ze zachrannych penez opatruji dalsi akcie pro sve zisky a lidi jsou natolik rozvraceni ze uz ani modra jim nepripada dobra, ale zacinaji se vracet k cervene... a vy si ted prijdete s tim ze by jste rad usiloval o privetivy stat .. to jste meli delat od zacatku. Vy jste z te privetivosti devadesatych let jen inkasovali - viz napr. pan MUDr. Macek a jeho Knizni velkoobchod a tak to pokracovalo az doted ... proto tolik stale platime... Dnes lidi rikaji neco jineho .. je nacase zbavit se Necase... a jeho vlady .. takovy marasmus v tehle zemi jeste nebyl .. stydim se za to!

4 1
možnosti

oslik

13. 7. 2012 16:39
Mno...

Citace: "Stát na něj číhá s radarem na každém kroku, filmuje si ho kamerami způsobem, který si ani komunistický režim nedovolil"

Komunistický režim špízloval své občany víc, než špízluje současný režim, v rámci dostupných prostředků. Problém byl jen v technických prostředcích a jejich ceně, které komunistům znemožňovaly účinnější špízlování. Takže "nejlevnější" a proto hojně používanou metodou bylo práskání se občanů navzájem.

2 1
možnosti

j23

14. 7. 2012 8:52
Re: Mno...

Ale v demokratickém a svobodném systému by to mělo být trochu jinak, to uznejte.

0 0
možnosti

wrangler

13. 7. 2012 16:28
Karma!

R^R^R^!

3 1
možnosti

hovn

13. 7. 2012 16:11
Zásadně nesouhlasím

Stát je instituce a já od každé kromě jiného očekávám maximální nestrannost a city nechť si každý nechává pro soukromý život. Až si zavedete soukromý stát nebo humanitární organizaci tak se tam třeba upoklonkujte.

2 1
možnosti

j23

14. 7. 2012 11:27
Re: Zásadně nesouhlasím

Očekávat nestačí. Potřebujete pravidla, aby ten, koho si daněmi ve státní správě platíte, cítil nad sebou sekyru. Tzn. přesný, jasný zákon o státní správě a zodpovědnosti každého jednoho člověka, který je placen z daní. To se samo neprosadí a jelikož jsme všichni jako hlupáci očekávali, že člověk má být přirozeně čestný, tak jsme tak dopadli. Byla to blbost nás voličů. A ti z nás, co mají kapku rozumu, to musí nejenom vědět, ale vytvořit tlak,aby ten bordel skončil.

Takže "očekávat" je málo. Podmínkou je koncepčnost, jednoduchost a zodpovědnost.

0 0
možnosti

František Matějka

13. 7. 2012 15:13
.

[>-]

0 0
možnosti

adua

13. 7. 2012 14:57
přívětivý stát

Sledují dění našich politiků a jejich kroky. V jiných demokratických státech by toto svým politikům nedovolili. Ihned by je zarazili,  demokratickými prostředky.a nebo pokud by se někdo snažil ovlivnit nějakou kauzu, tak by byl z funkce ihned odvolán. U nás politickům prochází vše, poněvadž jsou si dobře vědomi, jak občané  naší republiky  jsou apatičností a lhostejností  k tomuto státu. Toto jednání od vlády si způsobujeme sami. . Nyní je již dluh na každého občana včetně ještě nenarozených dětí cca 150.000,- Kč. A dluh stále roste. Pokud budou schválen y neoprávněné církevní restituce ještě se zvýší. Tato vláda je vládou totalitní. Nikdo si jí nepřeje, ale přesto nám stále vládne. Už vzniklol několik hnutí, seskupení, sdružení obyčejných občanů í za adresnou a přímou demokracii, přidejtde se k nim, buďte aktiovní, n ikdo to za nás neudělá. Hledejte stránky přímá demokracie a najdete jich několik. Zapojte se, jedině v jednotě je síla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz