Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

24. 9. 2012 15:57
Odpovědnost nese J. Payne!!!

On, jako politik a poslanec ODS (spolu)zaváděl koncepci spotřební daně na alkohol v nových ekonomických podmínkách. On připravoval půdu pro černý trh s alkoholem. To on zaváděl nehoráznou daň (při srovnání kupní síly koruny vyšší, než dnes)! To on, Klausův (zprvu neoficiální) blízký poradce!  Payne je - společně se svými stranickými a koaličními komplici - vinen.  A teď, jako správný zloděj, křičí: Chyťte zloděje!

1 0
možnosti
JP

Jiří Payne

2. 10. 2012 13:04
Re: Odpovědnost nese J. Payne!!!

Nehorázné zvýšení daní které dokonce snížilo výběr daní do státního rozpočtu a převedení odpovědnosti za trh s lihem na Celní správu dala do zákona až vláda Jana Fischera, to už jsem léta nebyl politikem.

0 0
možnosti
PK

ahaswer

24. 9. 2012 13:42
Ale ano

Mohu s vámi souhlasit částečně,neboť Kalousek nepochybně svůj podíl viny má,

Ale vy nebuďte tak skromný a nezapomínejte na sebe - i vy nesete svůj díl na kvalitě současného systému,protože jako modroptáčník jste se na to (před překabátěním) výrazně podílel.

Ono se to krásně ukazuje na ostatní,ale směrování prstu na sebe vám teda vůbec nejde...ostatně to ani vašemu vzoru,takto "profesorovi".

0 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

24. 9. 2012 13:36
ďábel Kalousek

ve volném čase čůrá metanol do flašek nebohým alkoholikům, do cigaret vkrádá nikotin, bere dětem bonbonky na pískovišti, osahává malý holčičky, způsobuje pády komet na jupiter a zatmění šestého měsíce planety Vyxmozkovač v galaxii Quklabrak.. Grázl jeden...

0 0
možnosti
K

Kolafa

24. 9. 2012 13:13
ach jo

Takoveto glosy Svobocnym opravdu nepomuzou! Poslanci a exposlanci vychazeji zjevne z toho, ze si lide nic nepamatuji! Ale neni to tak uplne pravda! Kalousek jiste muze za spoustu veci, nicmene za severomoravskou pančovaci mafii fakt ne! Jede to tam ve velkem uz 20 let a to za dob, kdy p. pisatel byl aktivni clen strany OD!

Doporučil bych p. pisateli aby se obratil na exkolegu Langra, ktery ma celou severni Moravu pod palcem a pripadne se ho poptal, jak to tam chodi a komu z toho zustava kolik za nehty! Maslo na hlave maji vsechny vlady od 1989!! Kdyby preci jenom nekomu pamet vynechavala, necht se podiva napr. na tento dokument, nekdy z roku 1996!! http://www.youtube.com/watch?v=JLKw9NjeHII

0 0
možnosti
P

pydloun23

24. 9. 2012 12:57
Ale, ale

Pane bývalý poslanče ODS. Zapomněl jste na Vaše působení v Parlamentu ČR? Co se to tenkrát dělo a co jste nám pěl o neviditelné ruce trhu? Přesně z této doby vychází většina svinstev, které rozežraly tuto zem. Jaká je tedy Vaše odpovědnost? Morální? Trestně právní? Vy zřejmě myslíte že žádná a tak to asi i v reálu bude... Tak alespoň mlčte.

1 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

24. 9. 2012 9:14
Zcestná logika

Resp. podle použití autorovy logiky je i on TRESTNĚ odpovědný za škody způsobené povodněmi na Moravě v 1997 a v Čechcách v roce 2002. V té době byl přece poslancem a zanedbání protipovodňových opatření (i nečinnost může být trestná) jde zcela na jeho hlavu (nebo spíše na hlavu jeho kolegů z ODS, ktěří seděli v polistopadových vládách).

.

Pane Payne, raději se neozývejte, a s belbinami už vůbec ne. Hledání obětních beránků ve chvíli, kdy si myslíte, že Vaše máslo na hlavě nikdo nevidí, je zoufale naivní.

.

Nebo jděte druhou cestou, buďte smělý a napište rovnou, že Kalousek a spol. OSOBNĚ pančovali alkohol metanolem. Pančovat alkohol jedem a umožnit pančování alkoholu případnou nečinností jsou  2 věci - asi jako nebe a dudy.

0 0
možnosti
ON

ondra.novacisko.cz

24. 9. 2012 12:56
Re: Zcestná logika

Nemůžete být odpovědný z nečinnosti. Ale stát je zodpovědný z činnosti. Kdyby nezavedl daně na alkohol, nikdo by neměl motivaci pančovat ho metanolem.

Zkuste to rozlišit.

0 0
možnosti
KB

Karel2002

23. 9. 2012 20:38
Tohle je bordel

který se tady táhne od počátku 90. let a průšvih se mohl stát kdykoliv. Za to Kalousek nemůže stejně jako M. Štěpán nenesl v roce 1989 odpovědnost za všechny bolševíky od r. 1948 resp. od r. 1917. Buďme objetivní. Jiná věc je, že kdyby Kalousek věděl, tak by stejně nic neudělal, protože by důvěřoval trhu.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 9. 2012 18:22
Nelze vést bezprostřední kauzalitu

mezi výši spotřební daně a úmyslným přídáváním metanolu do alkohoholu s úmyslem zabíjet.

0 0
možnosti
PD

Glock Mark XXVI

24. 9. 2012 9:16
Re: Nelze vést bezprostřední kauzalitu

Jak vidíte, je to možné. Pan Payne a někteří další s tím nemají sebemenší problém. Matějkovina jak vyšitá.

0 0
možnosti
H

hovn

23. 9. 2012 18:12
To je najednou chytrejch

a co je zábavné, tak tento pisálek se sám řadí k pravičákům. Jinak máme jednu z nejnižších sazeb sp daně v Evropě a Norsko, coby velmi spořádaná společnost mělo problém obdodný. Tak tedy babo raď - prostě chytráky jako by z nebe shazoval a navíc s máslem na hlavě - Prostě Václavu pérovotočkovi prvnímu jste asi šptně radil

1 0
možnosti
EK

Y.N

23. 9. 2012 19:54
Re: To je najednou chytrejch

Jenže v Norsku si to nikdo v obchodě nekoupil s pravým kolkemEU Tohle je český problém[>-]

1 0
možnosti
G

Gift

23. 9. 2012 17:06
Svatá pravda

Snad jen k té nehorázné dani. Není tak velká, jak si myslíme. I v tak známých "nasávacích" státech jako je Anglie nebo Francie je vyšší. To ovšem nic nemění na situaci, že se jedná o naprosté selhání státu a předeším celní správy, která má spotřební daň takříkajíc v referátu. Je otázka, jak toto mohla tolerovat tak dlouho. Kdo řídí nějaký dopravní prostředek, který platí mýto (tj. má krabičku na předním skle) ví velice dobře, že i za omyl nebo technckou závadu oné "pískající krabičky" následují naprosto nepřiměřené sankce a pokuty a to takřka ihned po přestupku.

Přeji hezký den.

2 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz