Diskuse

K 17. listopadu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J85i16ř24í 53P78a98y97n33e

18. 11. 2013 11:23

Na voliče bych s nestěžoval. Poptávka po kvalifikovaných politicích by byla, ale není nabídka. Vzpomeneme si, jak se za totality říkalo lidem, které strana poslala do funkce, ačkoli na to nebyli připravení? Rychlokvašky. Problém je, že vybíráme jen mezi různými rychlokvaškami. Nechali byste si opravovat auto od kluka, který je čtyři týdny v učení? A Babiše necháme opravovat stát? 

Ad Kořínek: Neexistuje dokonalý systém. Naše Ústava není dokonalá, ale patří mezi tři čtyři nejlepší v Evropě. Kdybychom ji teď měli přepsat, vyjde z toho opravdový paskvil. Všechny demokratické systémy počítají s tím, že existuje úcta k férové soutěži. Nejsou-li v politických stranách lidé, kteří by férovou soutěž třeba za cenu sebeobětování ochránili, stane se z primárek fraška - výsledky se před hlasováním rozdávají a papírku. V takovém systému vyhrávají bezcharakterní lumpové a kmotři. Proto není nabídka slušných a chytrých politiků pro voliče. Ústřední problém jsou primárky, nikoli volební systém, ústava nebo politický systém. V některých zemích se tím po desetiletí zabývají. Jsou o tom knihy, ty u nás nikdo nečte. Vsadil bych se, že je neznají ani na našich slavných univerzitách. Samozřejmě je pak nemohou znát ani žurnalisté, natožpak straničtí vůdcové zavedených stran. U těch nových stran není potřeba se vsázet, že nic neznají je vidět každý den ze zpráv.

0 0
možnosti
Foto

Vážený pane Payne, jestli naše ústava (která vychází z té prvorepublikové) patří mezi tři čtyři nejlepší v Evropě, pak potěš koště! Vždyť je plná nerovnovážných stavů, stavů, které jsou navzájem v rozporu, umožňuje souběh funkcí mezi mocí výkonnou a zákonodárnou atd. Více na http://www.novaustava.cz

0 0
možnosti
Foto

Problém je v systému jako takovém. Celý systém je nastaven tak, že politici nejsou odpovědní za své konání a proto dělají to, co dělají. Kdyby jim to systém neumožnil, pak tak nečiní. Tedy s Vámi souhlasím i nesouhlasím. Souhlasím v tom, že to není volebním systémem a nesouhlasím v tom, že je to lidmi. Je to kompletně špatně nastaveným systémem jako takovým. Ústavou počínaje.

0 0
možnosti
Foto

Já bych navrhoval změnu, že v případě předčasných voleb poslanci, co vládě vyslovili nedůvěru, nesmí v těch volbách kandidovat.

1 0
možnosti
Foto

Dobrá diskuze. No a řešení s politiky ? Změna vol. systému? Snad jen to zatracovaným Zemanem preferované, či doporučované panašování. Ovšem neznám politika, který by risk zákon, který by jej mohl ohrozit. Samo, že  jejich odpověd by mohlo být i toto  vyjádření: že by to bylo k případné diskuzi;-)

0 0
možnosti
OK

na rozdil od doby minule KAZDY dnesni politik je poslan do vlady hlasy volicu. kvality politiku jsou sice presne takove, jake pises, ale stezuj si kvalitu nas volicu...

1 0
možnosti

Ve sněmovně sedí 25 poslanců, kteří tam nebyli posláni hlasy voličů, a to je pouze viditelná špička ledovce, protože když volič předem ví, že ty židličky budou jeho kandidátům sebrány a přerozděleny, tak rovnou volí menší zlo než aby dopustil, aby se to o ta přerozdělená křesla podělilo to menší zlo s tím větším.

0 0
možnosti
Foto

To mi připadá jako kdyby někdo vytáhl ze šuplíku popis situace z minulých let. Vzpomínáte?

Jak by ne, vždyť jste ten systém pomáhal nastavit a byl jste součástí realizace toho, co si lidé neobjednali a přesto jim to bylo vnuceno s tvrzením, že je to pro ně to nejlepší. A hodně lidí tomu věřilo. Mně a dalším podobným, kteří jsme odkrývali nepravosti a upozorňovali na špatnost, bylo nadáváno a byli jsme uráženi - v mnoha případech těmi, kteří jsou dnes největšími křiklouny.

Pro vás jistě nic nového.... Jenže děláte, jako kdyby tato minulost neexistovala. Kritizujete dnešek, protože vás "profesor" byl odstaven a ODS se sama zasypala svými špatnostmi. A dobře tak.

5 2
možnosti
Foto

P.T. J.P. Mnohdy pozdě, že. Mnozí sypali si popel na hlavu, leč to máslo, co si tam vlastnoručně ,,nanesli", tím, nejen bohužel pro ně, nezakryjí. TakžeR^ půl;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz