Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jednou bych chtěl zažít vedené státu a politiky, kteří už konečně nebudou naše chyby a lumpárny svádět na vnějšího nepřítele, nebudou odvádět pozornost od tuzemských problémů a začnou je konečně řešit. Dokud budeme všechno svádět na např. EU, tak nikdy neodstraníme klientelismus, korupci a mafiánské praktiky v našich vlastních řadách.

2 6
možnosti
JL

Víte, to co říkáte je podobné, jako když policie bude honit prodejce pančovaného alkoholu a v klidu ponechá jejich výrobce. Ostatně, k jakým koncům to vede jsme nedávno zažili. Bohužel je to bruselské vedení EU, odkud všechny ty chyby a lumpárny vychází, které ty lumpárny umožňuje systémem přerozdělování. nebude-li co přerozdělovat, nebude ani co rozkrádat. Nebude-li co rozkrádat, nebudou ani mafiánské spolky na rozkrádání. Ubude-li potřebných povolení a souhlasných stanovisek úřadů k čemukoliv, ubude i prostor pro uplácení, nebude totiž důvodu uplácet.

8 0
možnosti
Foto

Ale vy jste taky pěkně vedle.

Když už jsme v EU a dostáváme dotace, tak si je necháme rozkrádat, ale budeme nadávat na EU, že nám dává dotace?? Velmi podivné.

Něco jiného by bylo nebýt v EU. Jenže v této pozici nejsme. 

Opět: Můžeme usilovat o vystoupení z EU (osobně to považuji za nesmysl, ale budiž), jenže po dobu pobytu v EU bychom se měli snažit dotace max. vyčerpat a nenechat si je rozkrádat.

Ostatně nejedná se jen o EU. Každý (prominte) pomatenec, blouzní po tom, že bez EU nebude co rozkrádat. To je ale nepochopitelný nesmysl. Dokud bude existovat stát, tak bude stále co rozkrádat. Vám a vám podobným evidentně nevadí rozkrádání tuzemských peněz, když jste zaměřen na EU. 

Takže shrnuto: tuzemští rozkrádači vám evidentně nevadí, ale dotace z EU vám vadí. Jste to divní lidé. :-/

2 6
možnosti

jediná možnost, jak snížit korupci a rozkrádání a je zminimalizovat dotace - je ověřeno praíx, že nic jiného prostě nefunguje, protože lidi jsou lidi a ne andělé:-)...jenže EU nás dost přesně ukládá, kolik peněz se musí přerozdělit, dávat na různé dotace...takže o kdybychom chtěli omezit dotace, Eu nám to nepovolí, takže jsou dvě cesty: změnit fungování Eu nebo z ní vstoupit

4 1
možnosti
Foto

Vy jste snad slepí? Copak nevidíte tu míru přerozdělování jen z titulu existence státu? 

Popište, prosím, jak "..EU nás dost přesně ukládá, kolik peněz se musí přerozdělit, dávat na různé dotace..". Děkuji. Nezahrnujte do toho, co dělá stát DOBROVOLNĚ, aby udržel konkurenceschopnost, prosím jen o NAŘÍZENÉ dotace. To jsem zvědavý.

Víte, hodně lidí, kteří nemají vůbec tušení co a jak se rozděluje, tak vykřikuje naučené a nebo vyčtené slogany. Jenže to je špatné!

Pokud nebude správně identifikován problém, nemohou být správně navržena opatření k nápravě.

2 4
možnosti

Já náhodou o rozdělování peněz z  EU něco málo vím...Už jen to, že musíme peníze nejdřív poslat do Bruselu a pak se nám vrátí zpět - ovšem nemůžeme je použít na to, co by bylo nejpotřebnější, ale jen přesně v intencích daných Bruselem. Opravdu se domníváte, že v době krize je vhodné dávat miliony na výstavbu cyklostezek a bazénů? Opravdu je nutné u každého projektu dát přesně danou částku (někdy to bývá až 20 %) na jeho propagaci - tedy zbytečnou inzerci, propagační předměty typu spodního prádla s bobry apod.? Nebylo by lepší dát tyhle peníze na opravu domova seniorů - jenže to nejde - protože tyhle peníze mohou jít jen na nové projekty - inkoliv na opravy - opět podle pravidel Bruselu. A proč máme tyhle zbytečnosti platit z našich daní? A výhodu z toho mají jen "vybraní" - tedy ti, kdo podplatí úředníky, aby jim ty dotace přiklepli - ovšem těmto "podnikatelům" to platíme my všichni - a výhodu z toho mají jen oni.

5 1
možnosti
Foto

Prominte, ale plácáte nesmysly. Tvrdíte, že o rozdělování peněz z Bruselu něco málo víte, tak kde jste sebrala, že Brusel přesně diktuje na co se peníze použijí? My už snad nezpracováváme žádné rozklady, na co bude použito? Naše zastupitelstva, zejména komunální, už nerozhodují, na jaký účel budou žádat dotace? Hmmm, asi novinka.

Ty cyklostezky nám nenařídil Brusel, paní znalá věci, rovněž ani jejich propagaci. To všechno jsou tuzemské vymyšleniny!

Jste z kategorie nadávačů, ale na špatný sloup. Já vím, že je moderní a populární nadávat na dotace z EU a já zase sklidím plno mínusů - jen houšt. Podstata problémů je v ČR a ne v EU!

Jenže pokud by se do vlády dostali lidé vašeho rozhledu a smýšlení, pak teprve by začaly skutečně krušné dny pro tuto republiku.

2 3
možnosti

Nebuďte prosím demagog. Sám jistě víte, že peníze z Bruselu přijdou na nějaký konkrétní typ programu. A pokud jde např. o vzdělávání pracovníků, nemůžou se ty peníze použít na opravu domova důchodců. A to je ten problém: Pokud by u nás byly v oblasti na sociální péči, rozhodl by si ten který zřizovatel, jestli potřebuje spíš vzdělat zaměstnance, nebo spíš opravit střechu. Ale s penězi z bruselu to udělat nemůže - musel by žádat o dvě různé dotace na dva různé programy - a je nepravděpodobné, že by dostal obě - na to je žadatelů příliš. A snad mi nebudete oponovat v tom, že místní zastupitelstvo (ale i třeba vláda) ví líp, na co jsou peníze potřeba, než úředníci v Bruselu. Takže problém je v tom, že právě it vzdálení úřendíci v Bruselu nám nejdíř určí, kolik peněz můžeme celkově vyčerpat na ten který účel. A to už nemluvím o tom, že peníze z Bruselu jsou z velké části určeny na výstabu něčeho nového, nikoliv na opravy (viz problémy s D1). Jenže lidem by bylo často prospěšnější opravit stávající věc než stavět nějakou méně potřebnou - konkrétně - bylo by lepší opravovat silnice než stavět hřiště. Proto by bylo ideální, kdyby koncový "rozhodovatel" (tedy obec, případně kraj) dostal určitý objem peněz - a protože místní lidé nejlíp vědí, na co je použít. A nikoliv aby nejdřív museli pátrat, na co jsou zrovna vypsány evropské programy - a aby se k těm penězům vůbec dostali, vymýšlet často zbytečné projekty

5 1
možnosti
JK

nesouhlas, že dokud bude existovat stát. Ten byl, je a bude.

Skutečnost je trošku jiná - Dokud bude existovat PŘEROZDĚLOVÁNÍ, tak bude stále co rozkrádat. NÁM evidentně VELMI VADÍ rozkrádání tuzemských peněz, jenže kráčoviny u nás (většinou dle pitomých zákonů či jejich obcházením, nebo i jen hloupými chybami) zkřížené kráčovinami z Bruselu, to je ta narůstající šílenost !

Nevím, či víte, že 80 % všeho, co se ve sněmovně projednává, přichází z Bruselu !

Čím víc přerozdělování, dotací, tím víc pokušení ke korupci, zlodějinám !

Čím víc přerozdělování, dotací, tím víc těch, přes jejichž ruce to musí projít. 

Přidělování, schvalování všelijakých nesmyslných podmínek, norem a ....  Začíná to už v Bruselu, to je největší hnízdiště všelijakých lobbystů, prosebníků.. pak doma laskavé přidělení, ovšem s tisíci podmínkami, které je nutno dodržet. A ty podmínky schvalují či povolují spřátelené firmičky bruselské "vrchnosti", vzniklé jen a jen za tímto účelem. Pijavice velmi často spřízněné či spřátelené s bruselskou vrchností ! Ono vám většinou vůbec nestačí povolení či schválení záruky nějakých místních firem. Takže "po cestě" jakési dotace či grantu apod. je neskutečné množství všemocných s razítkem ! A rozhodujících, o vašich nákladech !

2 1
možnosti
KN

Stát nebyl vždycky.

Anarchokapitalistická společenství bez státu fungovala na západě USA i v Irsku.

Stát není nutností.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz