Diskuse

Bez dotací

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Souhlasím a opakuji to stále. Ten kdo bojuje proti korupci, sám podporuje její zdroj- dotace. !!

0 0
možnosti
RK

No a jak si to představujete v praxi? Zrušit zemědělství (krajinotvorbu) značně omezit hromadnou dopravu, zdravotnictví, školství.... no a co armádu a policii? Tak korupce jen kvete.

5 2
možnosti
MZ

"To není jenom rozpor nebo střet zájmů, to je schizofrenie." // Tak nevím, jestli není větší schizofrenie tento článek, který dává v podstatě do přímé uměry výší dotací a korupce. A prý, že tato strana je lepší...

5 3
možnosti
Foto

Korupce je výsledek dotací. Tak to je.

5 2
možnosti
MC

Podepisuji!R^Korupci je možno charakterizovat jako zneužití postavení, které je spojeno s porušením principu nestrannosti při rozhodování. Jen těžko někdo z nás může prohlásit "jsem nestranný". Proto by každý ve svém vlastním zájmu měl hlasovat pro svobodu a zodpovědnost. TI co se zaštiťují altruismem, ti zvláště! Falešní altruisté s různými podobami kolektivismů jen těžko mohou být morálními autoritami, přestože jsou jim po celém světě stavěny pomníky sloužící nesvobodné moci dobu přesahující jejich životy.

4 0
možnosti
JH

J14a97n 39H67a78n80á13k

20. 5. 2014 11:32

Zdravím pane Payne,

Popsal jste typicky ideologicky (a filozoficky) naprostý mýtus :)

Korupce se může vyskytnout všude, kde je nějaká vyšší pravomoc či rozhodovací schopnost. Pokud chcete "amputovat" vše, kde hrozí korupce, jistě si představíte (i po přečtení mého blogu) jak to dopadne.

Korupci nelze 100% eliminovat, ale lze proti ní účinně bojovat. Viz Bonzák Korupce. Kdyby např. svědek v kauze Bartáka oznámil pokus o úplatek hned (nikoliv po roce) a umožnil policii sehrát divadýlko, byl by Barták už dávno v base.  A tak je to velmi často.

Naopak Svobodní deklarují, že úplatky nebudou oznamovat, tudíž pachatel bude mít možnost opakovaně uplácet, neboli ladit cenu, a zároveň mu nic nebude hrozit.

Naopak politika Svobodných způsobí, že se korupce masivně rozšíří, protože nikdo nic nebude riskovat. Jednoduše, boj Svobodných proti korupci je čistá demagogie a navíc deklarují porušení zákona.

4 6
možnosti
MC

Porušení zákonů bývalých účastníků socialistické moci? To jsou podle vás demokratické zákony pro svobodný a rozumný život? Zlikvidovat svobodné myšlení zákony porušující lidská práva? Co to tady prosím vás neustále obhajujete? Vyhovují Vám zákony falešných altruistických lídrů nedemokratické moci?

2 0
možnosti
IH

I19v71o 34H45u37b89á14l76e16k

20. 5. 2014 11:15

o čem nás vlastně autor informoval?  kromě snahy působit intelektuálně za každou cenu - proto bible - mám z blogu jediný pocit - bojovat proti korupci je marné, zbytečné. počkáme si na zástupy dušínů a jeho kolegů z rychlých šípů a teprve potom bude hej... dost málo - na pečovatele, jaderného fyzika, fyzika, poslance....

3 3
možnosti
DM

Myslim, ze je to spis nepochopeni toho textu.

2 0
možnosti
Foto

Na téma, že dotace způsobují korupci, lze použít následující vtip:

"Pane Kohn, vědí, že jim je Sára nevěrná s jejich příručím? Dělají to na tom kanapeti, co maj ve skladu."

Za čas: "Pane Kohn, už toho příručího vyhodili?"

"Ale jdou, pane Roubíček. Von je moc šikovnej. Ale to kanape jsem dal pryč."

3 0
možnosti
MH

Korupce je záležitost lidského myšlení, celkové morálky společnosti. Vyskytuje se všude, kde je tento stav špatný. V severských státech je mnohem vyšší stupeň přerozdělování peněz, dotací a "narušování" čisté tržní konkurence, přesto je tam korupce mnohem nižší než ve východoevropských zemích. V Africe, kde je stát slabý a nic nepřerozděluje ani nedotuje, je obrovský stupeň korupce v kontextu oblastí jako jsou právo, spravedlnost, policie a to je ta nejhorší forma korupce, protože někdo si např. může zaplatit, abyste šel za katr.

4 1
možnosti
Foto

Na to, aby byla korupce v kontextu práva a spravedlnosti, na to potřebujete právě silný stát.  Slabý stát nemůže produkovat tolik bezpráví a nespravedlnosti jako silný stát.  Ano tam kde je slabí stát, který je ale dostatečně silný na to, aby svou legislativou zabránil vzniku spontánních institucí, tam vládne násilí, ale to není selhání svobody, ale jen selhání státu.

1 0
možnosti

Korupce nikdy nezmizí. Ale je ji možné omezit.

2 0
možnosti
Foto

Zmizí dotace, zmizí korupce. Elementary, dear Watson.

7 1
možnosti
Foto

I54v36o 37C24i10l21i48c30h

20. 5. 2014 11:07

R^ Ale není to jen o dotacích, ale o přerozdělování a rozhodování o druhých obecně.

5 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz