Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

cílem předpokládám je, aby s tím všichni současní konkurenti praštili, nebo se postupně stali zaměstnanci anofertu

3 1
možnosti
Foto

J45a13n 45P24e19c95h73a

27. 5. 2015 23:47

Karma! Doplnil bych autora - je to nakročení k totalitě fašistického typu.

8 1
možnosti

Ježíšmarijájosef, fašismus. Vám by svědčil socík. To se taky jen melouchařilo bez dokladu, bez daní. Ideál.

0 2
možnosti

Proč to nedělají v zemích s tradiční tržní ekonomikou? Jednak proto, že už třeba mají zavedené registační pokladny, druhák proto, že daňový únik je hned po vraždě nejtěžší zločin s patřičnou sazbou a třeťák proto, že prošli jiným vývojem a jejich heslem není, že kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu.

2 3
možnosti
Foto

Těch důvodů bejvá obvykle vícero a jedním z nich je třeba to, že daně jsou nižší a berní správa funguje jak má a není tedy potřeba občany zbytečně buzerovat. Pro správu daní je lhostejné, zda berňák dostane údaje jednou za rok, za měsíc nebo za de a tedy není nutná online evidence. Jedno to ale není pokud chcete kontrolovat trh.

11 1
možnosti

Nejsem sice úplně "v obraze", ale evidentně je článek jednostranný. Tak jenom pár otázek:

- kde se nejde připojit k internetu?

- nevykryje náklady snížený odvod státu?

- kolik z těch, co přestali podnikat "jeli" v šedé ekonomice? Kolik celkem odváděli na daních státu? Soudím, že převratná částka to nebude.

- kolik z těch, co sem tam něco nevykážou, bude mít obavu a raději tam dají vše?

- jsou slyšet hlasy poctivých, že s evidencí nemají problém, proč o nich není ani zmínka?

Na závěr úsměvná opoziční poznámka: budu-li mít vedle sebe konkurenční autoopravnu a pod., do měsíce budu znát jejich ceny a nemusím konspiračně škemrat u IT o vyzvědačskou službu.

1 2
možnosti
Foto

- Připojit se je možno téměř všude, jen je to docela drahé. Pětistovka měsíčně hraje u živnostníků, kteří taktak přežívají, velkou roli.

- Patrně máte na mysli slevu na dani. Vzhledem k tomu, že Babiš říká každou chvíli něco jiného, tak moc nevěřím, že náklady nějak kompenzovat bude.

- Kolik lidí jede v šedé ekonomice neví nikdo, ani Babiš. I odhady, které se udávají mluví jasně, že šedá ekonomika není u nás ve srovnání s jinými státy téměř žádný problém.

- Každý se stará o to, aby na daních zaplatil co nejmíň a každý má nějakou míru, kterou je ochoten zaplatit bez remcání. EET na tom nic nezmění. Najdou se jiné způsoby jak se vyhnout placení daní.

- Jsou slyšet hlasy poctivých? Jak víte, že jde o poctivce? Třeba už jen mají vybavení, takže nemusí nic investovat a tedy jim to nebude až tak vadit, protože pořád bude platit předchozí bod. Mně osobně to vadí z principu. Návrh zákona jsem četl a je to z daňových zákonů asi největší paskvil, který se mi dostal do rukou. Je z něj celkem evidentní, že nejde vůbec o lepší výběr daně, ale pouze a jen o buzeraci a možnosti kdykoliv ukončit komukoliv podnikání. 

Zjistit ceny konkurence není žádný problém, ale zjistit o kšeftech konkurence vše, to už tak snadné není. S EET a správnými kontakty to bude maličkost.

9 1
možnosti

Jojo a zvací dopis už je napsaný

0 0
možnosti

A fandim Svycarum.

Uvedli do provozu WEB s daty danovych podvodniku majicich Konto ve Svycarskych bankach.

1 1
možnosti

J34a95n 23G55a73l66t

4. 6. 2015 14:07

Vy říkáte lidem co se nebojí bránit si svůj majetek i pod hrozbou státních klecí a zbraní podvodníci. Já jím říkám hrdinové.

0 0
možnosti
Foto

Přidávám se ke karmistům R^

5 0
možnosti

No dobra.

Teda totalita.

Ti poctivi s tim nemaji problem, podvodnikum hrozi totalita.

Ano, nesouhlasim, Zadna totalita podvodnikum, poradnej trest v podobe hodne velky pokuty, nebo pekne do teplaku.

1 5
možnosti
Foto

I12v75o 88C64i33l93i85c89h

27. 5. 2015 19:22

Pokud mi to zařízení zdarma dá Babiš, bude se starat o jeho údržbu a připojení, pak s tím celkem problém nemám. Ale nevidím jediný důvod, proč bych měl své vlastní peníze investovat do něčeho, co vůbec nepotřebuji a co mi vůbec k ničemu není.

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS