Diskuse

Nebudeš sedět na dvou židlích

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Payne, také mi to nedá. Podle toho co píšete vedou stát lépe politici, co za nic neodpovídají a za své kamarádíčkování s lobisty a tuneláři nenesou žádnou zodpovědnost ? Jakou asi úroveň vedení státu můžeme čekat od různých aparátčíků, kteří to sice "Myslí upřímně", ale vživtě nepracovali a nic neumí ? Když jeden náš "nejmenovaný" ministr financí v roce v roce 2008 tvrdil, že se nás krize netýká, protože nemáme Euro, chytal jsem se nad jeho "moudrostí" za hlavu. A tento ministr byl vyhlášený nejlepším ministrem financí EU. Jací asi jsou ti další ministři nechci ani domyslet. A takové nám dáváte za vzor, místo člověka, co něco dokázal ? A co jste dokázal Vy ? Jaké hodnoty budou za Vámi ? Jak se na Vás bude vzpomínat za 50 let ? Osobně si myslím, že politické vedení státu se přežilo. Stát je, bohužel, velká firma. Nemůže si dovolit utrácet víc, než vydělá. Možná si může vzít úvěr na rozvoj, ale ten úvěr se nesmí projíst, protože se bude muset splatit. Jakou aternativu nám dáváte Vy ? Jakého hulváta, nebo zloděje byste nám doporučil na hrad, nebo do vlády ? Běžte se živit poctivě. Vybudujte si firmu, dávejte práci desetitisícům lidí a věřte, že Vás budu volit. Takto jste pro mne nikdo. Rv

3 0
možnosti

Jen pro vasi informaci, "ten ministr" mel na mysli bankovni krizi v dobe, kdy se zacal hroutit bankovni system v USA. U nas nepadla jedina banka, mel tedy pravdu ( mimo jine jako ve vetsine veci, ktere ovsem tzv.obycejny clovek nerad slysi ) Ruzna telatka ovsem rady pouzivaji primer na nalsedujici hospodarskou krizi, ktera nas navic zdaleka nepostihla tak, jako ostani staty.

0 0
možnosti

Mě to fakt ještě nedá, pane Payne, abych Vám ještě na dobrou noc nenapsala. Znovu jsem si přečetla váš blog, na který už jsem jednou reagovala. A začala bych tím, že pod svým jménem máte vyjmenované profese, kterým jste se v životě věnoval. Přes jaderného fyzika, programárora a pečovatele a topiče, kteréžto funce jste zřejme zastával za minulého rezimu, jste přešel k funcím poslance, politika a poradce. Proč mám takový pocit, že jse se k funkcím po revoluci dostal díky své perzekuaci? Proč z vás byl najednou politik a poslanec? A navíc i poradce? Jakými znalostmi z oboru politickéhio jste se vyznačoval, že jste dosáhl takových postů? A radil jste vždy jen ve svém oboru jaderného fyzika, nebo jste se pouštěl i do rad politických? Pokud ano, tak já se ptám, jaké byly vaše kompetence? Ne všchni, kteří byli na indexu nám mohou radit, jak naložit se státem po revoluci. Jak jste naložil se svým postem poslance a poradce? A na jakou židli jste si sedl vy sám? Jen na jednu v parlamentu a pak na poradentskou, aby jste neměl vlastně žádnou zodpovědost za nikoho a za nic. Na svou vlastní židli by jste si sednout zřejmě nemohl. A v tom je asi ten problém.

2 0
možnosti
Foto

Také místo diskuse používáte argument ad hominem, což je v diskusi zakázané. I bezdomovec může mít v diskusi pravdu. Diskutujeme o tom, zda smí ministr podnikat, když například všichni soudci ale i další profese to mají zcela zakázané, protože je správné, aby se plně soustředili na svou veřejnou službu.

A pokud Vás zajímá moje kvalifikace, tak politikou jsem se začal zabývat již v kotelně a měl jsem tam dost času na studium. Po roce 1990 mi můj tehdejší poradce řekl, že bych si měl o politice něco přečíst. Souhlasil jsem a on mi vzápětí přinesl seznam 1400 knih, které bych měl pro začátek přečíst. A já potom léta po nocích studoval politiku, teorii státu, historii, právní teorii atd. A za své peníze jsem jezdil studovat práva do Švýcarska. Proto si troufám trochu radit.

0 0
možnosti

Připomenu si spolu s Vámi jednu větu z článku :"ten, co se nechce vzdát podnikání ve prospěch českých občanů".

Kde to zase jsme? V době proletariátu? Člověk, který se vlastní pílí, nebo rozumem, nebo i štěstím dopracoval k prosperující firmě, která zaměstnává desetisíce lidí, který má díky tomu velké zkušenosti, jak na poli finančním, tak i sociálním se všeho vzdá, aby mohl pár let sloužit státu? Střet zájmů, sezení na dvou židlích? Jen člověk se zkušenostmi s řízením velkých firem je schopný reálně řídit státní finance. Co nám byli platní všichni ti teoretici, kteří nikdy nedělali nic jiného než politiku - spíš politikaření? Všechna ta jejich hausnumera nám moc neprospěla. Na počátku našeho nového svobodného státu po roce 1918 se takřka všichni ministři vlády rekrutovali z podnikatelských sfér. A byli to odborníci, kteří do politiky nešli kvůli penězům a slávě. A to samé je pro mě pan Babiš. Mohl si dál tvořit jen své impérium a užívat si svých výdobytků a místo toho musí jen neustále odrážet spekulace o tom, jak na své funkci vydělává. Proč vám všem tak vadí, že i on má dotace z EU? Má je tisícovka dalších a ti nejsou pod drobnohledem. Co takový pan Bolek Polívka a jeho farma? Co desítky poslanců, kteří mají dotace z EU na své soukromé podnikání? Proč to nikdo nepranýřuje? I poslanci mají své cestičky, jak se lehce k dotacím z EU dostat. Jenže o nich se nepíše.

Přestante už, proboha, lít lidem do hlavy, že co bohatý člověk, to zloděj a podvodník. Těch malých i větších zlodějů a podvodníků na nižších postech máme habaděj a když jim pan Babiš začne šlapat na paty, tak je z toho celonárodní hysterie. Toho, kdo jako já, podniká transparentně, žádná EET nemůže vůbec rozhodit.

Takže, pane Payne, pan Babiš nesedí na dvou židlích. Sedí jen na té státní, které mu voliči propůjčili. Ta druhá je jen jeho, tu si vysloužil sám a do té, když bude v rámci zákona, je Vám i mě úplné PRD.

4 0
možnosti

To je zase slátanina......slátanina prázdných frází a stesků po páně "kouskových" kteří tuto republiku (spolu s jinými) dovedli do...

Dnes,stabilní ekomomika,relativní politický klid a i preference občanů pro jednotlivé polityky hovoří jasně. To,že ministr financí úspěšně podniká a při tom stát prosperuje,je jasný ukazatel,že je něco V POŘÁDKU.

2 0
možnosti

Bozinku, dnes je tu, patrne z Novinek, roztodivnych a mentalne specifickych jedincu. Prave Kalousek nastavil i kdyz bolestive a slzach, zaklady pro dnesni prosperitu. Nic mene, co myslite ze se stane, az skonci nadmerny priliv stovek miliard eur z Bruselu, co asi nastane az se prestane lit beton vsude mozne, az se prachy rozdaji statnim urednikum az a vyschnou zdroje ? Co nastane az socialisty zdecimovani zamestnavatele a Babisem otraveni zivnostnici nebudou plnit statni kasu, kde se prachy stejne rozkradou babisi a jemu podbnymi ? Populiste s ostudou potahnou se zanechanymi rozvalinami za zady a......... opet nastoupi Kalousek.

0 0
možnosti

Pane Payne máte naprostou pravdu, ale myslím, že hodně podceňujete naše média :-)

0 0
možnosti
Foto

Vážím si každého kdo dává lidem prací. Jsem živnostník a vím,že dlouhodobě uživit zaměstnance není lehké.

0 0
možnosti

Ano, každého kdo POCTIVOU prací bez dotací a kamarádšaftů zaměstná lidi je v našem státě hoden obdivu. Ale pan Babiš, který bere obří dotace a ještě podvádí.....no comment.

0 2
možnosti

Přidělovat dotace sám sobě je prostě pr.sárna. A že to voliči dopředu věděli a souhlasili, to nemůže být argument. Souhlasilo nanejvýš těch jeho 25% voličů (část z nich vinou pokleslého IQ spíše nechápala o co jde), avšak drtivá většina ze zbývajících 75% je ostře proti.

Osobně neznám nikoho, kdo by se současným stavem souhlasil.

2 1
možnosti

Mluvit o voličích s pokleslým IQ a sám používat pokleslé argumenty typu "tuto stranu volilo 20% voličů, takže 80% je ostře proti, vím to, protože to říkají všichni mí známí" je přinejlepším úsměvné. Jediné, v čem s vámi souhlasím, je to, že přidělovat dotace sám sobě je prasárna. Nicméně těch velkých prasáren je v politice mnohem víc, a když se někteří voliči rozhodli, že to raději hodí Babišovi než známým firmám, tak se tak prostě rozhodli. Ostatní koaliční strany dopředu koalici s ANO nevylučovaly, a to jejich voliči také moc dobře věděli. Takže asi tak.

1 0
možnosti
Foto

Myslím si,že ministerstvo řídí dobře. Z veřejně známých osobností nevidím nikoho lepšího.

3 3
možnosti
Foto

Co udělal dobrého?

0 0
možnosti

Ať se vám to líbí nebo ne, tak ten argument, že voliči o všem dopředu věděli, má váhu opravdu velkou. V demokracii jsou to (alespoň teoreticky) voliči, kdo rozhoduje (a kdo to mimojiné i vše platí). Ať se nad tím pražská kavárna pohoršuje, jak chce.

1 2
možnosti
Foto

A v demokracii jsou precedenty nepřekročitelnou normou. V Británii, což je vzor demokracie, nemají ústavu ani jednací řády, protože dodržují pravidla hry. U nás je pravidlo: Nebudeš sedět na dvou židlích. A platí to i ve všech ostatních slušných zemích.

0 0
možnosti