Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OG

Moc nerozumím. Pokud vím, Čína nás neohrožovala už od dob Čingischána, Dokonce i Rusko k nám vpadlo jen jednou - na rozdíl, od jistých západních a jižních sousedů, kteří nám do naší země už lezou opakovaně přes tisíc let. Z tohoto důvodu mne straší spolupráce s Čínou mnohem méně, než spolupráce s Německem a EU pod německo-franckým (pardon - francouzským) velením a kamrádršofty lidí jako Herman, Fiala a další s landsmanšaftem. Pokud se mluví o předposranosti, nutno připomenout, kolik českých firem nesmí vyvážet špičkové technologie do zemí, kam si to např. USA nepřejí - včetně třeba světově unikátních elektronových mikroskopů z Brna. Naše země trpí předposraností od doby, Kdy Beneš ustoupil tlaku našich "západních spojenců". Pak už jsme jenom poklonkovali západu, nacistům, Sovětům a pak zase západu. Možná by stálo za to, konečně se začít chovat jako nezávislá, sebevědomá země, která se bude držet obyčejných zásad lidské a mezinárodní slušnosti. Stačilo by se ke všem státům chovat jako k rovnoceným partnerům - nesedat si před nikým na zadek, ale taky se nad nikoho nevyvyšovat. Nevnucovat nikomu naše představy o vnější ani vnitřní politice, kulturních zvycích, náboženství, ekonomice atd. Nehrozit nikomu zbraněmi, embargy a rezolucemi, ale nenechat si taky nikoho, kecat nám do našich věcí, které jsou výhradně věcí občanů naší vlasti, protože moc podle naší ústavy patří právě občanům - ne politickým stranám, aktivistům, neziskovkám, médiím, elitám. To ale expolitik, který naši zemi pomáhal směrovat západně-rektálním směrem, opustit odbytiště našich průmyslových výrobků, ano i zbraní! a to nejen na východě Evropy, ale i jinde ve světě, aby se tam mohly na uvolněném trhu uchytit okamžitě firmy americké,německé, britské, takový expolitik nikdy nepochopí, co je vlast a její zájmy. Je mu lhostejné území, národ, kultura naší vlasti i to, že náš stát v podstatě už dvacet let nesplňuje obecně uznávaná mezinárodní kritéria pro samostatný stát. Prostě naší vlasti škodí. Bohužel.

1 0
možnosti
Foto

Tak Indové jsou takoví demokraté, že když nás navštívila jejich parlamentní delegace na počátku 60. let, charakterizovala Československo jako demokratický stát. Naší komunisté byli alespoň tak slušní, že to nedali do stenografického záznamu jednání tehdejšího parlamentu.

0 0
možnosti
JN

To co nazýváte deklarací bezvýhradné loajality, tedy prohlášení čtyř českých papalášů, je opravdu slaboučkým odvarem proti prohlášení, které letos v červnu ihned po setkání s dalajlámou vydal americký prezident Obama.

https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/06/15/readout-presidents-meeting-his-holiness-xiv-dalai-lama

A americká média dosti intenzivně zdůrazňovala, že se jedná o setkání soukromé "za zavřenými dveřmi"

http://edition.cnn.com/2016/06/15/politics/obama-dalai-lama/

0 0
možnosti

Vážený pane Payne, Vy že jste liberálně konservativní (dnes už bývalý?) politik a vlastenec?

"Deklarace bezvýhradné loajality" - očekával jsem, že článek bude o našem Protentokrátu a totálním vazalství české politické třídy vůči Čtvrté Říši.

1 3
možnosti
JG

Ten závěr je vážně podivný - podle Vás bychom se neměli přátelit s komunistickou Čínou, ale měli bychom si nechat radit od marxisty Dalajlámy? Měli bychom vyslechnout třeba jeho rady stran migrantů - že je třeba je přijímat? No, n

1 3
možnosti
JG

jejda, chybka se vloudila - stačilo by to samozřejmě jednou:-)

0 0
možnosti
JG

Ten závěr je vážně podivný - podle Vás bychom se neměli přátelit s komunistickou Čínou, ale měli bychom si nechat radit od marxisty Dalajlámy? Měli bychom vyslechnout třeba jeho rady stran migrantů - že je třeba je přijímat? No,

1 2
možnosti
PP

Vy jste po ránu úžasně chytrá, ale určitě to o sobě víte a jste na to pyšná.

3 1
možnosti
LV

Jakkoliv s postoji pana Payna většinou souhlasím, pak bych lehce zaoponoval, že vyjadřuje-li vyjádření vrcholných činitelů postoj k lidoveckému Alleingangu předpos.anost vůdči Číně, tak řada postojů pana Payna stejnou vlastnost vůdči USA - a to jsem samozřejmě spíš na jeho straně.

To jen pro vyváženost.

Dále mne irituje jeho názor, že čínské "jedna země dva systémy" znamená, že si každá z provincií Číny může dělat co chce.

To už svědčí spíše o ignorantské neznalosti.

1 0
možnosti
Foto

Čínské provincie mají vlastní obchodní zastoupení v mnoha zemích, pokud se jim to vyplatí. Jednají velmi nezávisle na komunistickém centrálním vedení. Ale uznávám, že Vás tento fakt může iritovat.

1 0
možnosti
SB

Pane Payne, místo toho, abyste nám tady kázal své rozumy, byste měl nejprve zpytovat svědomí.

Kdo to byl ten pirát silnic, který způsobil dopravní nehodu, při které došlo k těžkému ublížení na zdraví? Kdo se tak těžce provinil na své vlastní dceři?

Nejmenoval se ten jedinec náhodou Jiří Payne?

Píšete, že se mám bát Číňanů? Ale mně nezabil jediného syna žádný Číňan. Mně ho zabil člověk podobný Vám. Též pirát silnic. Ten nezvládl řízení a vjel na chodník.

Jménem památky žáka páté třídy, který se jednoho dne už nevrátil ze školy, vyjadřuji všem podobným lidem, jako jste Vy, své hluboké opovržení. A jestli snad někdo se Vás chce zastávat, tak neví, co to je přijít vinou piráta silnic o jediné dítě. Já to vím, takže já jsem povolaný Vám tohle napsat.

0 6
možnosti
PP

Je mi upřímně líto vaší ztráty, skutečně pane Beneši. Ale neopravňuje vás k tomuhle chování.

3 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz