Diskuse

Dotace

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milý pane Payne, doporučil bych vám si nastudovat jaký systém mají v SRN..a ten funguje.....a funguje dlouhé desítky let a je právě založený na tom že všichni platí dle svých možností do společného hrnce a z toho se pak dává systémem dotací těm potřebnějším..........je smutné,že tohle nevíte , a bylo by ještě smutnější, kdybyste to věděl a úmyslně nebral v potaz

....a ještě velmi dlouho se nikomu nepovede vytvořit totálně neúplatnou společnost.......

Dotace jsou velmi dobrým nástrojem vlád na řízení ekonomiky státu........skutečnost, že čas od času narazíte na někoho, kdo chce toto prostředí zneužít a řekne si o úplatek..není důkazem špatnosti dotací, ale špatnosti lidí........asi ještě dlouho prostě bude existovat, protože lidé jsou jen lidé........

tedy nejde o to zrušit dotace jako nástroj regulace ekonomiky, ale vychovávat lidi, k tomu aby byli čestnější..........a zrušení dotací tomu nepomůže..........a navíc by zrušení dotací uvrhlo ekonomiku státu do naprostého chaosu.........především zemědělci by vás měli strašně rádi.........a sportovci a si také...........

měl byste si lépe rozmyslet co píšete, a nesurfovat jen na vlně odporu proti něčemu, protože je to momentálně módní...........

Krom toho i v USA se jede na systému dotací, jen jsou lépe schované, nejsou otevřené a tak o tom málokdo ví..........

1 2
možnosti
Foto

Pane Bartoši, tak jak to zde líčíte, je to možná vyčteno z propagandistických materiálů EU, skutečnost je ovšem podstatně jiná.

Tím, že odvádíme část HDP do Unie, způsobujeme, mimo jiné, trvalé podfinancování obecních rozpočtů. Není žádným tajemstvím, že malé obce dostávají na svůj provoz tak malé částky, že s bídou stačí na pouhou režii obecního aparátu, kterou musí ze zákona mít. Taková obec může rovnou zapomenout na investiční stavby typu obecní vodovod, kanalizace, veřejné osvětlení nebo obecní komunikace. Zároveň jí ale tyto investice typu čističky odpadních vod nebo podobné, EU svou legislativou přikazuje. Obec má dvě možnosti. Jednou je komerční úvěr, ze kterého už se nevyhrabe, protože jak jsem zmínil výše, z rozpočtu nezbývá nic na splátky, nebo se hezky nahrbit, žmoulat čepici a na desetkrát žádat tu moudrou a milou EU o dotaci na věc, kterou musí postavit, protože jí to ta samá EU nařizuje. Zkrátka jsou stavby, které nelze jiným způsobem, než evropskou dotací realizovat a my jsme byli do této situace vmanipulováni kecy podobnými těm vašem a máme za tuto situaci být vděční a brát sem, jako výraz vděku nekompatibilní individua v počtu, který nemůžeme ovlivnit. Pěkně děkuji, ale takovéto dotace, ať si Evropa strčí do zádele a já budu klidně radši, po zbytek života, chodit na suchou latrínu.

5 0
možnosti

Dotace jsou ekonomický problém, ale jedná se o systém přerozdělování, který je vlastní každé politické jednotce. Tedy je otázka, zda je autor pro přerozdělování i v rámci ČR, anebo se jedná o problém pouze, když to dělá EU?

1 0
možnosti
Foto

Přerozdělování probíhá prostřednictvím rozpočtového určení daní. Dotace se svou podstatou neliší od korupce. Dobré skutky se mají dělat za soukromé peníze, ne za státní.

3 0
možnosti

DOTACE JSOU ZLO

1) Jsou úplatkem, za který je vyžadována loajalita a podpora.

2) Jsou to okovy, které nelze odhodit bez velkých ztrát a perzekucí.

Naši politici (s naším souhlasem) nás všechny zavázali přispívat do jednoho balíku a následně se holedbají jak z tohoto balíku některé přispěvatele odměnili. Ti nejlepší politici dokáží přidělit dotaci sami sobě, nebo příbuzným, kamarádům, donátorům a pod. a ještě se prezentovat jako dobroděj pro celou zemi a přilehlý vesmír. Největší schopnosti politiků se projeví, pokud se uvedené provalí. Amatéři končí na lavici po levé ruce soudce (blbost je běhat po ulici s plnou krabicí, nebo se podepsat na závazný dokument), pokročilejší nechají rozhodnout kolektivní orgán (ROP, nebo jiná rada či představenstvo ve státních orgánech) a master štik je nazvat to kampaní a účelovkou a nechat se jmenovat premiérem.

Politici se nepředstavitelně nadřou, nesou totiž svoji kůži na trh a to je hrozná fuška, neb ta kůže je hroší.;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz