Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Payne. Dekuji za vysvetleni. Jen jsem trochu zmaten, proc jenom objasneni neduhu organizace EU. Po precteni vaseho clanku o Prime demokracii ve Svycarsku s poukazanim na slozitost tohoto systemu, cekal jsem v tomto clanku aspon naznak vaseho mysleni co dal. Jak je mozno zlepsit chod EU a vytvorit organizaci, ktera bude dodrzovat zakladni princip demokracie. Prosazovat tento princip, ktery je uschovan v podobe tri slov. "Checks and Balances" (kontrola a rovnovaha).

Je zajimave na panu prezidentvy francouske republiky, ucasnika skupiny vytvarejici Lisabonskou smlouvu, za opominuti tento princip proneseny jinym francouzem pred 260 lety v knize "Spirit of the Law" ( v duchu zakona) pouzit. Bez tohoto principu, KAZDA organizace vedeni statu je odkazana postupnemu upadku a nekdy i k zniceni.

Vy, jako poslanec v evropskem parlamentu, mate moznost oficialne a take osobne apelovat na dalsi poslance a vytvorit tlak pro zmenu. Vas prinos pro CR byl by uzasny. Nebo se vas klamu?

0 0
možnosti
MT

Davno jsem mel takovy neprijemny pocit ze EU je vlastne dobre promyslena totalita. A to, ze tam pry sedi nasi udajne "voleni zastupci" je jen argument pro hloupou verejnost.

2 0
možnosti
PK

Kdysi jeden známý český egyptolog v rozhovoru pro media uvedl mj.také na základě známých údajů, že společ.soustavy se natolik byrokratizují,že ve svém důsledku začnou požírat sami sebe a je tak předurčen jejich pád a na jejím torzu vznikne další nový společenský řád. Asi se té poslední fáze nedožiji ,ale je jisté, že ty předchozí jsou již v běhu.

1 0
možnosti
Foto

Abychom zjistili velikost toho demokratického deficitu, tak je nutné ho porovnat s demokratickým deficitem Indie, USA, Brazílie a Ruska.

0 0
možnosti
JL

Pane Rezniku. Rad bych si neco precetl o tom demokratickem deficitu v USA. Muzete mi naznacit treba TRI ukazky? Definitivne budu ten vas vyklad drzet v srdci. Take cekam na demokratickou moznost vam odpovedet. Dekuji.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz