Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

EU občas dokáže udělat chybu, to každý. A co se týká rumu, EU nikdy nezakázala český rum, jen zakázala používat pro tuto naši lihovinu název RUM. Kdyby totiž EU skutečně prahla po tom, tuto naši lihovinu jako místní lokální specialitu zakázat, udělala by to.

.............Zákaz našeho rumu jsme také vyřešili přejmenováním...........

Tato vaše věta je vysoce manipulativní. Protože EU nezakázala lihovinu ale jen název té naší lihoviny.

je veliká škoda, že poslanec EP tohle neví a takto mystifikuje národ.

2 0
možnosti
Foto

Používám literární zkratky, každý dobře ví, že zákaz našeho rumu se týkal názvu a ne lihoviny.

2 1
možnosti
Foto

Způsob, jakým chce eurokomisařka Jourová v zemích "východního bloku" řešit dvojí kvalitu potravin, je záležitost nikoliv na rok jeden, ale na minimálně let dvacet. Zatím vše nasvědčuje tomu, že si z nás celá EU dělá ohromnou legraci.

0 0
možnosti

Problém byl už u toho Pomazánkového másla. Neříkal, že se jedná o máslo. Ale název uržoval vlastnost. Stejně tak Tuzemský rum. Nehrál si na rum pirátů z Karibiku. A tak je to se vším. Vy jste poslanec, vy si stěžujete, ale vy jste měl tomu zabránit. Mimochodem já nechci eurochuť, nechci stejné věci jako v Německu, chci české kvalitní věci. Třeba špekáčky kde je 50 procent hovězího, 20 procent vepřového, 30 procent špeku a koření. Stará dobrá receptura a ne ty kraviny, kde je špekáček definován že obsahuje minimálně 40 procent masa.

3 0
možnosti
Foto

V době, kdy se to projednávalo, jsem nebyl politikem Tak si mohu právem stěžovat, že tomu tehdejší púolitikové nezabránili. V tom článku jsem chtěl upozornit na tzo, že momentálně zastáváme opačné politické zájmy, než tehdy. Tak tomu bývá u politiků, kteří nemají žádnou politickou filosofii.

Pokud jde o naše kvalitní uzeniny, měli jsme je před vstupem do EU v malých soukromých řeznictvích. Po vstupu do EU jsme museli zavést hygienický cetifikát na každý uzenářský výrobek, což si mohou dovolit jenom velké firmy, takže zanikla malá řeznictví a uzenářství, kde měli ty úžasné kvalitní produkty. Jeden cetrifikát stál tehdy cca 5000 Kč, pokud měl uzenář 4 výrobky, nedokázal to ufinancovat. Dneska stojí předpokládám více. Uvolněné místo na trhu radostně obsadily firmy typu Kosteleké uzeniny, které produkují ve velkém, takže jim certifikát nevadí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS