Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Vazeny pane. Nemohl jsem docist vas clanek do konce. Snad proto, ze problemy s dokumentem EU ukazuji na nedostatecnost otcu EU v jejich filosofickem myslenim. Predchudce EU, EHS melo organizaci presne propracovanou, proto toto uskupeni pracovalo bez zadrhelu. Problemy byly reseny s ohledem na vsechny cleny uskupeni.

Znajice historii vzniku Spojenych statu a jejich ridicich dokumentu, je udivujici na ridicich dokumentech EU viditelne opominuti mnoha zakladnich pravidel, ktere provadeji americkou Unii po 231 let. Pravidla urcujici myslenku kooperace a postaveni vsech clanku v teto Unii. Sestava ridicich organu a demokraticka volba pri jejich obsazeni. Definovani suverenity kazde zeme teto Unie. Ustanoveni unijnich bezpecnostnich organu pri otevrenych hranicich mezi clanky Unie a hlavne zajisteni bezpecnosti od vnejsich nezadoucim vlivum.

Mame demokratickou predlohu.jak Unii organizovat. Mame prostredky uskutecnit nemozne. Jen je otazka, zda dnesni, tak zvani vudci EU, vidi upadajici sen evropanu a maji-li vuli tomu zabranit. Doufejme, ze ano.

0 0
možnosti
PK

Kolos EU při dnešní úrovni "výrobních sil a výrobních vztahů" nemůže fungovat tak že 28 států musí vše odsouhlasit. Nemusí se nám to vždy líbit, kvalifikovaná většina a omezená suverenita se nechá nastavit lépe či hůře pro menší státy, integrace má své limity a z čela by měl být okamžitě vykopnut podivný Lucemburčan. Ale absolutní suverenita - naivní. Nebýt migračního problému tak by asi tento blog nevznikl.

0 0
možnosti
ZH

Zdá se, že EU neudělala na své cestě vůbec nic dobrého. Jediné, co jí snad nelze upřít, je mír; ale to je bezvýznamná věc. ;-DRv Brexit je demokratický nebo je diktaturou s jakoby lidskou tváří?

2 0
možnosti
Foto

Můžete mít v mnohém pravdu, používáte-li však už v perexu, z jakéhokoliv důvodu, evidentně nesmyslné formulace, výrazně snižujete svou konzumovatelnost.

1 0
možnosti
JP

Plky vytržené z kontextu, níže bojuje diskutér za pomazánkové máslo...prostě ubohost. Nepochopení situace nebo cíle vědomý boj za zájem východní mocnosti? Pokud je to v EU s demokracií tak špatné,můžete jít do Ruska, Číny či Severní Koreje.

2 1
možnosti
Foto

Pokud se používají citace, můžete tomu říkat, že to je vytržené z kontextu. Pokud Vám to vadí, doporučuji na každém místě, kde je citována Lisabonská smlouva, přečíst namísto citátu celou smlouvu. Možná Vám to přijde přehlednější a v kontextu.

1 0
možnosti
LC

Pěkný rozbor. Já jen dodám, co jsem napsal už několikrát. Připadá mně, že začínám žít svůj život podruhé. Zatím to je pořád takové soft. Že to nepostřehli lidé mladí, to i chápu. Nemají srovnání, mají své sociální sítě, žijí virtuální realitu. Ale že to nepostřehli ti starší, 60+, to nechápu. Nadšeně hýkají jak jsou pěkně normalizováni a jejich svobody oklešťovány.

4 0
možnosti
Foto

Dobrý rozbor. Správně upozorňujete na nedostatky byrokratické a nepříliš demokratické EU.

Obávám se, že jste ten typ člověka, který nikdy nepochopil ani nepochopí dialektický materialism ani trojjedinost Boží. ;-) Já také ne. :-) Komunismus s lidskou tváří jako stále diktatura proletariátu pod vedením KSČ byl dle mne také nesmysl.

EU má skutečně dosti nedemokratické prvky. Přesto si myslím, že nějaký-značný vliv občanů zemí EU zde je. Byť ten vliv je vlastně ve dvou stupních. Například, v důležité Radě EU jsou ministři EU zemí, kteří tedy vzešli z voleb v těchto zemích. Členy EU parlamentu také volíme.

S EU komisí je to skutečně tak, že Evropská komise sleduje zájmy Evropské unie jako celku. Komisaři nesmějí přihlížet k zájmům jednotlivých zemí. To je dle mne celkem pochopitelné. Navíc, například předseda komise je navrhován Evropskou radou a schvalován Evropským parlamentem. Takže opět je zde nějaký-značný vliv, byť nepřímý obyvatel zemí EU.

Dál to rozebírat nebudu, je to velmi složitá záležitost. Nejsem expert na politiku a nestojí mi za to, věnovat tomu příliš času.

2 0
možnosti
Foto

Hodně jsem se zabýval theologií, myslím, že o Trojici vím docela dost. Přečetl jsem skoro celého Marxe i Lenina.

V Radě EU jsou ministři a v článku cituji článek 4 odstavec 3, který ministrům zakazuje hájit zájmy voličů. I když vzešli z voleb, přes ně občané nemají žádný vliv. Pokud ano, tak se porušuje Lisabonská smlouva.

Vliv parlamentu obecně je založen na možnosti vyslovit nedůvěru. Vezměte kalkulačku a spočítejte si, jaký je vliv. Komise nemusí na EP brát vůbec žádný ohled.

1 0
možnosti
JP

J34a35n 73P24a28l24l41a47s

26. 10. 2018 22:36

Dobrý večer, díky za informace a věcný rozbor. Z těch citátů (kromě severokorejských, které jsou mi ukradeny, ale jako ilustrace fungují) mě až mrazí.

Není načase, aby se autentická pravice u nás konečně spojila? To množství mini- a pidistraniček nikam nepovede.

2 0
možnosti
Foto

Ano, budu se o to snažit.

2 0
možnosti
JH

J35i60ř35í 17H26o72r89á80k

26. 10. 2018 22:07

Dneska evropský soud řešil jeden z velmi závažných problémů existence EU, rozhodl, že ve vaječném koňaku nesmí být přítomno mléko. Je otázkou, jak se k tomuto problému postaví evropská komise a zda se našim vyjednávačům podaří pro ČR vyjednat výjimku. Už zakázali název rum, pomazánkové máslo, nyní se vaječný koňak bude jmenovat: směs žloutku, tuzemáku, cukru a mléka. Použít pro tuto směs název vaječný koňak ohodnotí trestní soud až třemi roky nepodmíněně a zákaz hlasovat ve dvou následujících volbách do EP.

1 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz