Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Náš stát vznikl díky USA. USA nám po druhé světová válce poskytovalo materiální , lékařskou a potravinovou pomoc a to do roku 1947. Každý chleba u nás upečený byl upečený z mouky dodané USA . Sověti u nás rabovali a znásilňovali ženy.

16 5
možnosti
Foto

Každý je kamarád, kterému z toho něco kápne. Nejjistější pomocná ruka je na konci vašeho ramene.

7 1
možnosti
JV

Spousta věcí může být sporných. Ale bohatě stačí 2 věci - invaze do Československa 1968 a na Krym 2014. Kdo zpochybňuje tyto 2 naprosto jasné vojenské invaze to má v hlavě tak trochu porouchané, když mu nefunguje ani primitivní logika.

10 8
možnosti
BV

Pane Vašátko,

zřejmě nevíte co je invaze, nebo nemáte potřebné informace. Asi jste jí v roce 1968 nezažil, protože jinak byste věděl co to obnáší, ty tisíce tanků a obrněných transportérů se spoustou vojáků co k nám vtrhli a přelety letadel, to se jen tak nezapomíná.

K tomu ovšem na Krymu nedošlo, prostě proto, že to nebylo potřeba. Rusko totiž mělo na Krymu trvale dislokováno cca 15 tisíc vojáků včetně techniky a mohlo jich tam mít až 25 tisíc plus námořníky v Sevastopolu.

Takže k žádné invazi, tedy k vpádu ozbrojených složek na cizí státní území, na Krymu nedošlo, když už tam už dlouhodobě na smluvním základě byly, v míře více než dostatečné a maximálně je doplnilo pár specialistů. Prostě na vývoj událostí na Kryu se termín invaze nehodí a na toho kdo to zpochybňuje platí to, co uvádíte ve své poslední větě.

5 5
možnosti
KK

A USA jsou kamarádi? Nebo kdo je vlastně náš přítel?

8 0
možnosti
MG

Lze vůbec najít v celé historii příklad, kdy se USA k naší zemi a našim lidem zachovaly jinak, než přátelsky? A ne že bych čekal, že nám budou v čemkoli pomáhat zdarma a bez ohledu na své zájmy, ale kdy a v čem s námi Američané jednali nefér?

11 0
možnosti
PT

zkuste zapřemýšlet, proč po napadení Polska byla (formálně)vyhlášena válka pouze Německu a nikoli SSSR?

Prezident Beneš varoval před zlehčováním viny nacistů během 2.sv.války: „Přijde brzo chvíle, kdy tito viníci se budou před sebou samými a před světem očišťovat z toho, co v těchto letech napáchali. A budou tomu sami věřit, až tyto nové lži budou přednášet. A konečně přijdou opět, aby od očišťování přešli k útoku," cituje pamětní deska Edvarda Beneše v Českém Krumlově.

13 4
možnosti
AC

To téma o tzv. zlehčování viny nacistů je velmi pro mne zajímavé.

V 90. letech, když poprvé zazněl názor, že za rozpoutaní války *částečné* může SSSR, odpůrci tohoto názoru si často stěžovali, že vůbec došlo ke „zlehčování viny nacistů“. Prý by se už ani nedivili, dojde-li k tomu, že bude platit názor, že i celá vina za válku leží na SSSR, a Hitler byl pouze nevinnou oběti.

A co je na tom nejúžasnějšího? Právě k tomu došlo, jenže paradoxně z druhé strany. Přečtěte poslední historický článek mistra všech věd p. Putina. Viní z rozpoutaní války Anglii, Francii a Polsko, jenom o vině Německa nic. Naopak, říká, že má pro Německo pochopení.

7 2
možnosti
AK

Tohoto inteligenta nemá cenu komentovat a už vůbec ty,co překrucují hystorii!!

1 6
možnosti
MV

mozna, kdybyste byl nekdy pozornejsi i k jinym nazorum nez mate Vy, mohl byste se treba priucit i to, jak se pise slovo "historie"...

5 0
možnosti
Foto

Zde dám jednu depeši zaslanou jako stížnost do SSSR, které knižně vydala UK. Ministerstvo obrany dne 3. 9. 1945 „Rudoarmějci páchají takové nepřístojnosti, že obyvatelstvo žije v neustálém strachu a úzkostech. Spáchané hospodářské škody nebude ani za dlouhou dobu nahradit. Čeští lidé před činností Rudé armády se chtějí vystěhovat. (Žatec), rudoarmějci loupí v bytech při přestřelce čtyři Češi zastřeleni Celkem je hlášeno ze dvou mít 27 případů krádeží, loupeží a jiných nepřístojnost.

9 0
možnosti
Foto

Taky byste loupil, kdyby u vás spáchali taková zvěrstva jako oddíly SS v Rusku a vy jste se probojovával 1500 kilometrů, abyste je zničil a pomstil se, to neříkejte že ne. SS byli oddíly vrahů

. Nezapomeňte, že protektorát Čechy a Morava byl součástí Říše.

5 10
možnosti

Vážený pane, máte zajisté v mnoha směrech pravdu, když odmyslím demagogické překrucování historie. Ale pokud jste napsal A, tak také napište B. Německo u nás zajistilo mnohem větší hrůzy, než Sovětský svaz a přesto s ním máme poměrně dobré vztahy. USA se mocensky chová stejně jako Rusko a přesto s nimi máme smlouvy a dohody. Mimochodem USA porušuje územní nároky států také a ve větší míře. S Tureckem jsme v paktu NATO a tolerujeme jeho bezprecedentní okupaci Sýrie.

Každá země, považující se za velmoc, v určitých případech začne považovat platné smlouvy za bezpředmětné. Proč bychom neměli smlouvu s Ruskem, které chce totéž co USA. Vládnout.

7 7
možnosti
Foto

Gestapo lidi nenutilo k přiznání k tomu, co neudělali, tak jak nás k tomu učilo NKVD. SSSR nám vnutilo komunismus. Smerš odvlékalo naše lidi do gulagů. Ze strany SSSR se nejednalo o osvobození, ale jeden diktátor vystřídal druhého, jeden zrůdný režim, který vzešel stejně jako nacismus, fašismus z Marxe nahradil jiný. Do roku 1989 jsme byli gubernií SSSR byli jsme ekonomicky využívání. Po tak zvaném osvobození naší země Rudou armádou zabralo nám SSSR 565 podniků se sdělením, že se jedná o válečnou kořist. Ze zabraných podniků odvezli 20 000 kusů strojního zařízení. Poslední vlak s touto údajnou válečnou kořistí odjel dne 30. 06. 1945. Přes protesty naší vlády nám byly továrny vráceny, ale strojní zařízení ne. Tak nám byly odcizeny vlaky, jako válečná kořist. Vláda SSSR si vynutila na naší vládě vydání patentů a výrobních postupů týkající se kovoprůmyslu. Byly nám vyrabovány sklady hotových výrobků a surovin. Z Národní banky a Slovenské národní banky bylo nám odcizeno a nevráceno 412, 9 kg zlata, 547,95 stříbra, 2,6 kg platiny, a 2,5 kg kadmia. Dále bylo obsazeno113 peněžních ústavů ze kterých bylo odvezeno a nevráceno 221, 1 milionů korun, 2,5 milionů říšských marek, 8,7 maďarský pengo, 7,49 milionu cenných papírů, neurčené množství depozit 417 kg zlata a tak by se dalo pokračovat. To nemluvím o vraždách, loupeží a znásilněných žen ze strany sovětské armády.

11 1
možnosti
MS

Kdo vyhnal Turka z Ukrajiny a Krymu? Kdo zastavil Tatary? Ruský mužik ze zemljanky.Kdo vyhnal Turka z Balkánu? Kdo vyhnal Hitlera z Evropy? Bez Ruska by žádné Česko neexistovalo. Je toho víc , ale nemám tolik času na to abych ho promarnil. Tak aspoň tak v kostce.

6 14
možnosti
Foto

Kdo zahájil druhou světovou válku společně s Hitlerem. ??? Nebylo to náhodou SSSR. Kdo nechal postřílet Polskou inteligenci??? Nebylo to náhodou SSSR ??? Kdo napadl Finsko, Besarábii ??? V. Británie byla 70 dní bombardovaná a kdo dodával Německu letecký benzín, maziva, kaučuk ??? obilí ??? Kdo předával Německu osoby pronásledované nacismem a utíkající do SSSR za účelem emigrace. Kdo pomáhal SSSR v době, kdy byl napaden ??? Nebylo náhodou USA a spojenci, kteří mu dodali 2,3 miliony tun oceli. Toto množství dostačilo k výrobě 70.000 tanků T-34, 229.000 tun aluminia, což dostačovalo pro pokrytí potřeb sovětského leteckého a tankového průmyslu pro dva roky, 3,8 milionů tun konzervovaného vepřového masa, uzenin, másla, čokolády, sušených vajec atd. Sovětská armáda dostala rovněž 423.000 telefonů a desetitisíce bezdrátových stanic. SSSR dostal materiál a strojové vybavení pro rafienrie ropy, baterie, stany padáky a tak dále a tak dále. Rudá armáda byla obuta do 15 milionů párů amerických vojenských bot. Dále Rudá armáda obdržela od USA 2.700 bombardérů A-20 a 861 bombardovacích letadel B-25. 4.952 stíhaček Aerocobra, 7.056 tanků, 395 883 nákladních vozů, 8.218 protiletadlových děl, 131.600 kulometů a menších pěchotních zbraní, 595 lodí, včetně 28 fregat, 105 ponorek, 77 obchodních lodí, 22 torpédových člunů, 104 protiponorkových plavidel a jiných lodí, 2,5 milionů tun ropných produktů.

13 4
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz