Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když kdokoli něco tvrdí, např. míru nákazy na pracovišti, musí taky říct, kdy a jaká studie to potvrzuje, v kterém zaměstnání při jakých činnostech. Např. na jaře jistě onemocněli postupně všichni pokladní v potravinových supermarketech, vláda nenařídila jasně těmto zaměstnavatelům, že nesmějí nechat v práci kašlající, dnes už ve vyšší míře půjde o již "uzdravené" pracovníky, ale někdo jim zase musí říct, aby svýma rukama nepřenášeli ev. nákazu ze zboží aj. na ruce zákazníků (ve Švédsku mají pokladní už delší dobu rukavice, zákazníci vědí, že si mají dávat na zboží aj. pozor). Dnes násilím testujeme někoho, kdo osaměle jezdí s traktorem či prořezává stromy v přírodě a nepředstavuje v práci riziko pro nikoho (nanejvýš pro svou rodinu).

0 0
možnosti

Ano, někteří politici a také někteří čeští podnikatelé zešíleli. Chybí mi na tom potřeba vyvážit práva zaměstnavatelů a zaměstnanců: nelze nutit zaměstnance k invazivnímu vyšetření pod hrozbou výpovědi. Německo nabízí občanům zdarma dobrovolné každotýdenní testování, mohou si vybrat druh testu i místo jeho provedení, mají zaručenu kvalitu. Rakousko zvolilo "povinné" testování jen úžeji vybraných profesí či pracovních činností (s úzkým a pravidel. kontaktem s veřejností), ale (zatím?) ponechalo alternativu: kdo se netestuje, nosí na pracovišti respirátor nebo roušku, podle charakteru činností, někdy stačí plexisklo či odstup. V ČR jde o nesmyslný a drahý experiment: nákazu totiž mohou přenášet i již z covidu uzdravení, např. přenos viru přes zboží, ruce, nářadí (pracovník přijde do práce, má negativní test, ale na rukou přinesl do podniku virus). U nás jde skutečně o šílenství, jež podpořili "experti", kteří si na studiích udělají peníze a kariéru. Na účet pojišťoven.

0 0
možnosti
Foto

Nezapomínejme, že vláda jde ve šlépějích Járy Cimrmana. On byl známým průkopníkem metod, které jsou neúspěšné, aby mohl říci: "Pozor, přátelé, tudy cesta nevede." Ale na toto varování neprovedla ještě potřebný pokus nezdařených pokusů.

Přirovnání ke svíčce je perfektní, neboť její plamen ionisuje vzduch, který se pak stává lépe vodivým - a tudíž když už, tak to bací do té svíčky. Viz známý pokus z fyziky, jak je plamen svíčky přitahován k nabitá elektrodě.

R^

0 2
možnosti

Když vláda nebude dělat to co dělá, opozice ji rozcupuje. Ostatně byli to právě Piráti, kteří budou sestavovat příští vládu, kteří přišli s tím, že Covid se šíří především ze 40 % v zaměstnání. Oponoval jsem, že to bude maximálně 2 % a nechci se chlubit, ale statistiky mi dávají za pravdu.

Objednali jsme testy za 115 Kč. ( Vláda dotuje zhruba polovic ). 100 zaměstnanců jsem dosud posílal 1 x týdně na testy = 11500-6000 = 5.500 Kč. Testování organizuje zaměstnankyně, která zdrhla před 3 roky ze špitálu a má k ruce pomocnici. Zaměstnanci dělají test při nástupu do zaměstnání. Zdržení cca 1/2 hodiny. Tak, kde není výsledek jednoznačný - ani po opakování, posíláme do špitálu. Zatím vše OK a rozhodně mě ekonomicky tento výdaj nepoloží.

Takže přiznávám, že je to drobná komplikace, ale naštěstí výroba běží a nemusím nic zavírat a mohu bez problémů plnit zejména všechny zahraniční objednávky, které tvoří 70 % výkonů.

Osobně si myslím, že větší problém je u dorostenců, kteří jako by sami nic nechytí ( a s protiepidemiologickými opatřeními si příliš hlavu nelámou ), ale výtečně to přenesou dál na své rodiče a prarodiče - ale to nechám na odbornících a lidových vypravěčích báchorek, jako je autor a jeho roztleskávači.

:-P:-P:-P

0 5
možnosti
Foto

Ta 2% - zkuste trochu přidat. U nás v rodině a u řady známých, pokud se někdo nakazil, tak to přinesl ze zaměstnání. že by se někdo nakazil na výletě, jsem zatím neslyšel.

Máte-li jiný názor, račte jej doložit nějakými ověřitelnými daty.

1 1
možnosti
Foto

I76v45o 55C41i76l59i74c29h

17. 3. 2021 17:21

Velice přesné a trefné R^

2 1
možnosti

Šílení autoři píší šílené věci:-)

3 4
možnosti

Je to tak Pepiku. Tvé blogy jsou vyhlášenéR^

4 1
možnosti
Foto

což platí také o vládách předešlých

9 1
možnosti

Pane Payne, přišel jste si kopnout? Nepřišlo vám někdy na mysl, že kolejnice k této vládě jste položili v dobách, kdy jste během panování vašich zájmových klik nechali rozkrást stát a upadnout do pozice neokoloniální gubernie čtvrté říše? Právě a zrovna vy o tom budete určitě leccos vědět, takže vaše kázání o šílených vládách je akorát tak dobrá groteska.

9 8
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS