Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J80i56ř17í 43P65l84í98v36a

18. 5. 2021 16:31

Stát nyní (po 7 letech!) zjistil,že majitel fy Imex v roce 2014 strávil 40 minut u jistého hotelu v Ostravě. Ani se mi nechce věřit, co všechno je možné o každém z nás zjistit. To je Orwell.

0 0
možnosti
Foto

No vidíe. Lidé se bojí čipu v očkování, a přitom si svého bonzáka nabitého čipy nosí neustále v kapse, sami si jej koupili, opečovávají ho, platí si jeho provoz a často do něj vkládají navíc informace, které by žádný implantovaný čip sám nezjistil. :-P

1 0
možnosti
Foto

Předpokládám, že žijete hodně pokrokově a vodu čerpáte ze studny, svítíte petrolejkou, chodíte pěšky a zprávy posíláte prostřednictvím holuba. Pokud ne, tak nemáte právo něco takového požadovat.

Z jiného pohledu mi připadá, že jste Orwella moc nepochopil. Ona totiž elektronická komunikace se státem je z jeho varování naprostá marginálie. Zcela opomíjíte masivní sledování a kontrolu občanů ať již reálně uskutečňovanou nebo systémově připravenou a dispoziční. Tam je těžiště Orwellovy vize a varování.

1 0
možnosti
Foto

.... nehledě na zásadní varování proti totalitě.

1 0
možnosti

Doba je na vás moc rychlá, přizpůsobit se nakonec budete muset ale vy.

0 0
možnosti

bohužel! Dneska už pomalu nejde žít bez PC, mobilu, auta, účtu v bance..... a když ano pak ten jedinec dostává od všech akorát klacky pod nohy.

0 0
možnosti

Podobné je to s autem a mobilním telefonem, společnost a stát už dneska počítají s tím že každý má mobilní telefon a auto, nebo aspoň přístup k autu třeba v rodině.

2 0
možnosti
Foto

Vážený autore bez ohledu na to, že s Vámi souhlasím, musím Vás upozornit, že Vaše a moje „problémy“ budou – a to z pohledu moci – celkem brzo vyřešeny. My prostě vymřeme. A pak budou jen vládnout ti „chytří“ nad těmi, kteří budou vychováni v tom, že přemýšlet není třeba, protože to za „člověka“ zařídí počítač. Pravda, je nutno ještě vyřešit ten základní pohled na člověka jako takového. Tedy opustit tu „teorii“, že nás myšlení povyšuje nad tu ostatní havěť.

1 0
možnosti

Počítač je pomůcka jako každá jiná. Ale souhlasím, že počet počítačově/internetově neoslovených lidí je stále hodně.

Nicméně některé činnosti jsou vyšší level občanství (třeba to podnikání) a tam nevidím problém ve vyžadování elektronické komunikace. Podnikatel/učitel/doktor by neměl být člověk, který se brání technologiím. Zvláště u toho doktora, technologie zachraňují životy. A že je tam počítačů uvnitř. ;-D

Jinak bychom mohli zajít až k jeskynním lidem a vymáhat právo pro lidi, kteří z nějakého důvodu nechtějí používat, papír, písmo apod. A že třeba v USA je negramotných dost. ;-)

0 0
možnosti

Základní školní docházka je tu od Marie Terezie. Na ZŠ člověka naučí číst, psát, takže může papír a písmo používat. Autor píše že je tu cca 1/3 lidí, která neměla žádnou výuku práce na PC, ale číst a psát z papíru umí všichni, tady vůbec nejde o to se někam vracet. Stejně tak mi připadá že stát a obecně společnost nutí jedince mít mobilní telefon a auto. Dneska když někde řeknete že nemáte telefon tak se na Vás dívají jak na neandertálce, podobně s autem.

2 0
možnosti

Zajímavý, takhle jsem se na elektronickou dobu nepodívala, moc ráda využívám elektronické pohodlí ve všem co se dá a vůbec mi nepřijde, že někdo by to užívat programově nechtěl.

Mně osobně to velmi usnadňuje život a tak jsem si myslela, že každému.

Každému tedy ne, jak píšete a to je pravda, že by neměl být žádný člověk nucen k tomu, aby tu elektroniku používat musel.

Nakonec ale je li důchodce, tak nemusí, i pro ten důchod si může dojít na poštu, nebo mu ho pošťák přinese.

Myslím, že hlavní důvod tví v tom, aby nebyly zrušeny papírové peníze, s nimi je ještě určitá svoboda zajištěna.

2 0
možnosti

My ne.

Ja, manzelka to neumi musim nejdrive najit na WEBu CSSZ tu spravnou stranku s potvrzenim o ziti, jen jednaz vice nabizenych se da ovsem vyplnit a vytisknout. S tim pak dijit na urad kde nas odentifikuji a daji razitko. Cim vic razitek tim lip. Toto potvrzeni pak poslu postou CSSZ a za dva mesice nam prijde nas duchod na konto.

Na Smichove je jeste stredovek.

1 0
možnosti
Foto

Ale dokonce už ani nemůžete mít obyčejný mobil, musíte mít "dělo" nejméjně za 5 až 10 tisíc! :-)

0 0
možnosti

I s mobilem za 3 lze mnoho...

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz