Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Pane Payne,

dopouštíte spousty nepodložených tvrzení.

1) nevíte jaký materiál a jaká zakazaná nebo nebezpečná a nestabilní stará munice tam byla. Firma Imex to zcela jistě nepřizná, když tam došlo k dokonalému "úklidu" , který zametl veškeré stopy.

2) Vaše tvrzení "Verzi o neodborné manipulaci se zabezpečeným materiálem u profesionálních specialistů se stejně nikdy nedalo věřit." zcela odporue známému faktu, že právě zkušení odborníci jednají rutinn a podceňují a nedodržují všechny předpisy.

3) Vzhledem k tomu, že výbuchy zničily stopy a důkazy, nelze vyloučit žádnou alternativu dokud neexistují jednoznačné důkay pro nějakou verzi. Prezident má pravdu, že existuje celá řada možností jak k tomu došlo a tedy se musí, nebo měly vyšetřovat všechny možné verze. Nebyl předložen jediný důkaz, který by vyvinil firmu Imex nebo ty zbrojíře, kteří v skladu pracovali a zemřeli.

4) Pokud neexistují přímé důkazy o vstupu ruských agentů do obou skladů a záznam jak tam umísTují výbušné zařízení, nelze vyloučit ostatní verze a vyšetřovat jedinou, či spíše nevyšetřovat žádnou. To, že úfdajně byli v nějakém hotelu v Ostravě rozhodně nestačí . Předložený fotka záznamu jejich pobytu zcela neodpovídá hotelovým knihám a hlavně tam nejsou údaje požadované legislativou:

"Ubytovatel je povinen vést v písemné podobě evidenční knihu, do které zapisuje dobu ubytování, účel pobytu, jméno, příjmení, adresu místa trvalého pobytu nebo místa trvalého bydliště v zahraničí a číslo občanského průkazu nebo cestovního dokladu fyzické osoby, které ubytování poskytl."

0 0
možnosti
BV

Nejpravděpodobnější hypotézy:

1) Imex měl ve skladech zakázanou nebezpečnou a nestabilní munici a byl tam binec

2) Majitel Imexu navštíví bezprostředně před výbuchy sklad ve Vrběticích a nařizuje odstranit nedostatky. Přitom dává volno pracovníkům co tam pracovali a posílá tam dva zbrojíře, aby ty nedostatky odstranili

3) Nevíme o jaké nedostky konkrétně šlo a co ty zbrojíři ve skladu dělali. Mohli část munice delaborovat, přerovnávat, různě s ní manipulovat. Přitom mohlo dojít k prvotní menší explozi, náhodou či neopatrností, která oba zbrojíře znehybnila (usmrcení či omráčení) a přitom došlo k požáru který za cca hodinu vedl k totálním explozím a zničení skladu.

4) Další možnost je, že ve skladu vznikl oheň, který oba zbrojíře odřízl a znemožnil jim únik ze skladu.

5) Výbuch druhého skladu odstranil důkazy o skladování zakázaného a nebezpečného materiálu, nebo nějakého podvodu, zakrytí vývozu bez povoleníTady se nabízí jako nejpravděpodobnější odpálení přímo majiteli s použitím časované nálože

0 0
možnosti

R^

Miloš Zeman odcestoval do Tadžikistánu v doprovodu majitele skladu a tam se kontaktovali s agenty GRU 29155. Je nepochybné, že Miloš má své přímé informace! A ví samozřejmě víc než tajné služby!

:-)

2 0
možnosti
LC

Kurňa, chlape, vždyť vy máte exaktní vzdělání.

1 0
možnosti
JP

J85i81ř11í 98P64l45í41v58a

23. 5. 2021 12:22

Nedává stát náhodou svolení ke každému prodeji a vývozu zbraní do ciziny? Jestliže ano, tak fy Imex musela mít toto povolení k prodeji do Bulharska. A stát navíc by musel provádět pravidelné inventury i u soukromníků, kteří se obchodu se zbraněmi věnují. Možná bylo před inventurou. Bůhví co prezident myslel slovem "manko".

Vyšetřování se mělo věnovat i tomu, jestli neudělali chybu státní úředníci. O tom zatím nepadlo ani slovo. Možná si měli po nalezení údajného pachatele někteří státní úředníci oddychnout.

1 1
možnosti
PN

To je teorie. Realita buse asi jinde.

Take se pri vybuchu vyparilo asi 3000 samopalu a zakazane protipechotni miny. Pohadka o tom, ze se tam skladovaly jen obaly je dost uboha.

Plus ten Bulhar nebyl koncovy zakaznik munice z Vrbetic, byl to nekdo bud v Syrii, nebo na Ukrajine.

0 0
možnosti
Foto

Naštěstí se bloger přestal věnovat jaderné fyzice. S jeho chápáním jednoduchých věcí jsme tady mohli mít druhý Černobyl.

4 3
možnosti
Foto

J19o33s26e75f 33B62á75r38t21a

23. 5. 2021 10:44

Ivan Vyskočil: „Nakonec se ani té nepodpoře západních zemí nedivím. Ono skočit na tak špatně vymyšlenou komedii Vrbětice, to chce hodně zapření zdravého rozumu,“ krčí rameny Ivan Vyskočil a upozorňuje. „Místo aby se řešilo, co tam měly co dělat zbraně a bůhví pro koho? Jak to, že sklad byl tak mizerně zabezpečený? A další podstatné a podezřelé věci. Místo toho nám BIS podstrčila jakousi ruskou sabotáž.

2 2
možnosti
JH

Bože, jak hluboko jsem klesla...

1 0
možnosti

Taky to nechápu, jak daleko chce ještě Zeman v obhajobě Ruska zajít.

6 1
možnosti
JV

To na Hrade je strasne manko Ceska :-(

4 1
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz