Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Střídání času alespoň trochu supluje dřívější přirozené chování lidí v závislosti na denní době. Odpůrci střídání času mají potřebu být stále řízeni, v tomto případě hodinovým strojem. Ti i o dovolené vstávají o půl šesté, jako do hokny, aby si nerozhodili biorytmy.

0 0
možnosti
MS

No nevím, odpůrci jsou vždycky líp slyšet než příznivci, pokud člověku něco vyhovuje, tak proč by to furt někomu cpal. Argument, že střídání času je proti přirozenému rytmu těla neberu. Od té doby co byl vynalezený čas a všichni se podle něj musíme řídit jdou biorytmy do kelu. Vezměte si jen "standardní" pracovní dobu. Děláte od 7, ikdyby se nestřídal čas, tak v zimě se sotva rozednívá, v létě máte už 3 hodiny den (když je - podle odpůrců pro tělo špatný, letní čas, pokud by zůstal jeden, ten náš zimní bylo by světlo už hodiny 4). Co na to říká biorytmus řízený slunkem?

1 0
možnosti
Foto

I20v58a59n 71V49e51s71e63l94ý

22. 7. 2021 14:42

Asi tak - té celounijní petice se zúčastnilo, pokud si dobře pamatuji, asi čtyři miliony lidí což je méně než jedno procento všech občanů unie. Je jasné že víc to pálí odpůrce střídání času než příznivce. Pokud by bylo střídání zrušeno a byla nová petice možná by byl výsledek pro střídání - nespokojenci vždy víc křičí.

A já už vůbec nerozumím tomu že střídání lidem "rozhodí" rytmus - já prostě den kdy se čas mění jdu spát jako celé období přetím a vstanu také stejně a jen si následně posunu hodinky o tu hodinu dopředu nebo dozadu a večer jdu spát opět stejně jako včera (podle času) a dál už o změně nevím. Myslím, že většina lidí si to v tu neděli může dovolit - já pracoval na směny a tak na mě několikrát vyšlo dřívější vstávání a to se mi srovnalo hned další den. Stačí jen nebrat tak vážně časový údaj všude kde to není potřeba.

0 0
možnosti

Jak si autor představuje, že se lidé na jednotném času sami dohodnou?8-o

0 0
možnosti
Foto

Zřejmě jsme pořád ve válečném stavu, když potřebujeme střídání času.;-D

0 0
možnosti
VV

Vsiml jsem si Martino Moudra, ze zde neustale s nekym valcite.;-D

1 0
možnosti
Foto

Když jdete do fabriky na šestou, je to vopruz, ale v pět, to je děs! A to nemluvím o pekařích. Těm komu to nevadí asi v nemusí vstávat v takovou nechutnou dobu.

1 0
možnosti
Foto

Na střídání času nic špatného není.

1 1
možnosti
Foto

Mně je jenom líto těch chlapů, co každej rok musej vyletět z postele a jet s bagrama všechny tu šutry ve Stonehenge zase o hodinu posunovat...

4 0
možnosti
LV

Střídání času mi vyhovuje, nechci, aby se rušilo.

5 1
možnosti
Foto

I16v56o 93C64i59l18i64c64h

22. 7. 2021 10:47

Střídání času mi nevyhovuje, chci, aby se zrušilo.

1 1
možnosti
JS

A co když to většině vyhovuje. Zase řešíme problém menší části obyvatelstva.

Navrhuji referendum.

2 0
možnosti
ND

Jak víte, že vyhovuje většině?

O referendu mluvil nádherně zemřelý neurochirurg pan profesor Beneš. Nedělal si iluze o inteligenci národa a tak věděl , že by takové referendum nebylo vždy ku prospěchu věci :-) a to je uvelká pravda, i když já se Čechů a Moravanů hodně zastávám :-)

1 0
možnosti
JM

J79a71n 33M26a51r68e38k

22. 7. 2021 1:12

Pane autore, píšete že v Československu se zavedlo střídání času v době ropné krize. Ovšem Kanada, kde už žiji skoro 53 let to střídání zavedla tuším ve stejném roce, i když se jí ropná krize moc nedotkla. A kanadská provincie Saskatchewan má stále, po celý rok standartní čas. V americké Arizoně je to ještě složitější. Tam jsou různé časové zony, někteří Indiáni nechtějí letní čas a tak je tam standartní. popojedete pár mil a ecce! je tam zase jiný čas. A tak ten blézinec bude pokračovat dál, protože celý svět se mi zdá, je dnes jeden blázinec.

3 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1797x
Bývalý jaderný fyzik, bývalý programátor, bývalý pečovatel, bývalý topič, bývalý poslanec, bývalý poradce, bývalý poslanec EP, nyní nezávislý píšící důchodce. 

www.payne.cz